In beeld. 150 jaar PrimaDonna

Geüpdatet op 15 april 2019 door Christin Ho
In beeld. 150 jaar PrimaDonna

primadonna

Het Belgische lingeriemerk PrimaDonna vierde gisteren haar 150ste verjaardag met een spectaculaire modeshow in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. 150 jaar vakkundigheid, 150 jaar comfortabele en sexy lingerie voor vrouwen met een cupmaatje meer.

https://www.youtube.com/watch?v=1k5eDbr_3Iw

#150yearstoyou
Dat het ontwerpen van lingerie een Schone Kunst is bewijst PrimaDonna al 150 jaar lang. Het lingeriemerk werd opgericht in 1865. Bedenker Salomon Lindauer was een pionier: in den beginne waren er vooral korsetten, later ontwikkelde hij beha's voor vrouwen met volle borsten.

Sinds 1990 is PrimaDonna in handen van de lingeriegroep Van de Velde. William Van de Velde blies de collectie beha's nieuw leven in: ze moesten niet alleen de perfecte pasvorm hebben, maar ook fashionable zijn. Standaardontwerpen in zwart, wit en nudetinten werden in een kleurrijk jasje gestoken.

In 2011 werd de collectie uitgebreid met shapewear, sinds 2013 kunnen vrouwen met een cupmaat tot J hun borsten de nodige ondersteuning geven met een PrimaDonna beha en een jaar later werd de swimwearcollectie in het leven geroepen. "Ik kijk met fierheid terug op 150 jaar PrimaDonna. Het verhaal is nog niet helemaal geschreven. Er is nog zoveel dat wij willen verwezenlijken en ontdekken in de nichemarkt van grote maten," zegt Liesbeth Van de Velde, dochter van William en huidig Brand Design Manager van PrimaDonna.

 La Mémoire de l'Intime

primadonna19

Om haar 150e verjaardag extra in de verf te zetten, pakt het lingeriemerk uit met een retrospectieve tentoonstelling in Bozar. In La Mémoire de l'intime onthult de PrimaDonna schatkamer haar geheimen: van vernieuwende lingeriestukken doorheen de geschiedenis tot topstukken van vandaag en een blik achter de schermen in de fabriek van Schellebelle via Ipads. De expo loopt tot 28/06/2015, gratis inkom.

LEES OOK: PrimaDonna lanceert eerste swimwearcollectie met grote cupmaten