Interview: nieuw Belgisch schoenenlabel Atelier Content

Geüpdatet op 8 maart 2015 door Christin Ho
Interview: nieuw Belgisch schoenenlabel Atelier Content

atelier content1

Atelier Content is een nieuw én Belgisch schoenenlabel. Met een liefde voor klassieke en tijdloze modellen en het gebruik van luxueuze Italiaanse materialen, heeft ontwerpster Nele een unieke en vrouwelijke collectie op poten gezet. Maak kennis met het nieuwe label.

1/

atelier content2

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen schoenenlabel te beginnen?
Nele: Het was een logische keuze. Na mijn studies aan de Modeacademie van Gent ging ik aan de slag bij diverse schoenenbedrijven, waar ik enorm veel heb bijgeleerd. Van patroontekenen, samenwerken tot leren organiseren en plannen. Ik ontwerp nog steeds voor verschillende merken. Het is leuk om de visie van anderen uit te werken, maar het is nog leuker om mijn creativiteit te kunnen loslaten op mijn eigen schoenenlijn.

2/

3

Hoe ben je te werk gegaan?
Nele: Ik heb mijn tijd genomen om een pittige collectie te kunnen realiseren. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met mijn eigen merk. Samen met een vriendin die Italiaans kan ben ik op citytrip vertrokken naar Italië. Wij zijn daar op zoek gegaan naar familieateliers die het zagen zitten om een kleine en kwaliteitsvolle collectie te produceren.

De schoenen worden ambachtelijk vervaardigd in de De Marken aan de Adriatische Zee, de bakermat van de kwaliteitsschoen. In deze familieateliers wordt de kunst van het schoenen maken al generaties lang doorgegeven.

3/

atelier content3

Waar staat Atelier Content voor?
Nele: Atelier Content staat voor topkwaliteit met een doordacht Belgisch design. Mijn eerste zomercollectie bestaat uit eenvoudige, maar tijdloze modellen. Design, kwaliteit en draagcomfort moeten ervoor zorgen dat ze jaren meegaan.

4/

atelier content4

Waar heb je je inspiratie gehaald voor deze collectie?
Nele: Atelier Content weerspiegelt mijn eigen smaak en wat ik wil dragen. Het is een traag, maar creatief proces. Ik laat me inspireren door alles wat er rondom mij gebeurt. Ik neem foto’s, ik  verzamel lang op voorhand interessant beeldmateriaal dat ik tegenkom. Dat zijn vooral afbeeldingen van schoenen en stukjes stof. Daarna teken ik mijn collectie uit en stuur ik ze door naar de Italiaanse producenten. Daarbij sluit ik geen compromissen, ik ontwerp alleen schoenen die voor mezelf goed aanvoelen.

Het resultaat is een collectie moderne vrouwenschoenen voor elke gelegenheid die klassiek en tijdloos zijn: derby’s, zomerse sandalen met of zonder hak en een elegante loafer. Stuk voor stuk modellen die een krachtig accent aan de outfit toevoegen. Het kleurenpalet varieert van frêle tinten zoals beige, licht blauw, grijs en camel tot krachtig elektrisch blauw en donkergrijs.

5/

atelier content5

De ontwerpen zijn Belgisch. En de materialen?
Nele
: Omdat ik werk met Italiaanse producenten, zijn mijn schoenen ook gemaakt van Italiaanse materialen. Het zijn materialen die ik wel zelf uitkies bij de producent.  Mijn collectie bestaat volledig uit zacht kalfs- en geitenleder, met als eyecatcher een op vissenhuid geïnspireerd leder. Kwaliteitsvolle materialen die jarenlang meegaan.

6/

Voor wie ontwerpt Atelier Content ten slotte?
Nele
: Ik heb geen bepaald type vrouw voor ogen.Ik ontwerp voor mijn mama, de hippe buurvrouw en mijn vriendinnen. Ik ontwerp voor alle vrouwen.

Atelier Content is verkrijgbaar bij:

  • La bottega - Hasselt
  • Finezza - Kortrijk
  • Treffer - Zelzate
  • Valérie Berckmans - Brussel
  • Drôme - Ramsel
  • Belva - Leuven
  • Boetiek Ruth - Brugge
  • Au Bon Marché - Gent

Dit is een voorlopige lijst, deze groeit verder aan.