Als je in één item investeert, laat het dan een getailleerde blazer zijn

Geüpdatet op 19 februari 2024 door Lore Ginneberge
Als je in één item investeert, laat het dan een getailleerde blazer zijn Launchmetrics Spotlight

Komend seizoen staat één item centraal: de getailleerde blazer. Daarom is de veelzijdige 'hourglass blazer' dé investering is voor lente 2024.

De opkomst van de getailleerde blazer

Gespot op catwalk bij onder meer Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier en Jacquemus, in de straten van New York en Kopenhagen tijdens de modeweken en zeer aanwezig op de social media-accounts van trendsetters, is de getailleerde blazer, ofwel de hourglass blazer, niet te negeren. Deze blazer, met zijn gestructureerde schouders en zandloper silhouet, brengt een ode aan de vrouwelijkheid en kracht, geïnspireerd op de iconische Dior New Look uit de jaren vijftig.

Wat de getailleerde blazer zo'n must-have maakt, is zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid. Perfect te combineren met zowel kostuumbroeken met rechte of wijde pijpen voor een professionele look, of met je geliefde jeans voor een casual uitstraling. Dit stuk bewijst dat stijl en simpliciteit hand in hand kunnen gaan.

Nood aan inspiratie recht van op de catwalks voor lente/zomer 2024?

Van oversized naar ingesnoerd

Na seizoenen van oversized blazers, zien we nu een verschuiving naar meer gedefinieerde en flatterende silhouetten. De zandloperblazer markeert deze overgang en biedt een nieuw perspectief op maatwerk. Dit silhouet staat iedereen en legt een mooi accent op de taille.

De ideale basic voor lente en zomer 2024

De getailleerde blazer voegt een directe touch van elegantie toe aan elke outfit, waardoor het de ideale keuze is voor wie z'n lentelooks willen verfijnen. In tegenstelling tot snel wisselende trends, is de zandloper blazer een duurzame stijloptie waar je seizoen na seizoen terug naar zult grijpen.

Shop onze selectie hourglass blazers

1
COS
Knitted Waisted Blazer
SHOP HIER
2
Ganni
V-neck blazer
SHOP HIER
3
Helsa
Twill blazer
SHOP HIER
4
Vivienne Westwood
Asymmetrische blazer
SHOP HIER
5
The andamane via KURE
Hourglass blazer
SHOP HIER
6
The Frankie Shop
Colette Hourglass blazer
SHOP HIER
7
Dior
Bar jasje in jeansstof
SHOP HIER
witte getailleerde blazer
8
H&M
witte getailleerde blazer
SHOP HIER
9
Daily Paper
jacquard blazer
SHOP HIER
10
Claudie Pierlot
Wollen blazer
SHOP HIER