Tien dingen die elke modestagiaire moet weten

Geüpdatet op 22 april 2022 door Elise
Tien dingen die elke modestagiaire moet weten

USA: Film "The Devil Wears Prada"

De deur naar een job in modeland start vaak met een stage op een redactie. Zin om een job te versieren bij ELLE? Zo pak je het aan:

1. Dress to impress, je bent tenslotte op de redactie van een modeblad. Doe net alsof de wandelgang een catwalk is, maar loop – figuurlijk dan – vooral niet naast je schoenen. Opgelet, het gaat om je eigen stijl, beter dan slaafs de modetrends te volgen. Modepopjes vallen snel door de mand.

2. Zorg ervoor dat je ook over iets anders kan praten dan de nieuwe tas van Givenchy of je laatste nagellak van Chanel. Naast mode, smullen wij van onderwerpen als series, eten, welness, smaakmakers, design, talent en alles wat in de slaapkamer gebeurt.

3. In tegenstelling tot wat de Anna Wintours van deze wereld beweren: redactrices eten en doen dat zelfs graag. Wij stimuleren kookclubjes en houden vooral van de gerechtjes van onze eigenste Raw Food chef Julie. Met een plakje raw food cheesecake of een vegan powerball zal je zeker scoren.

4. Wees niet te hebberig met goodies: als er op de redactie een pakketje beautyproducten wordt geleverd, dient het enkel om uit te testen.

5.  Beschouw je stage niet als een ‘9 to 5’-job. Een werkgerelateerd feestje of persvoorstelling 's avonds kan er gerust nog bij.

1/

6. Enkele talenten die je een heel eind verder helpen: sociale media skills (lees: fotograferen, oneliners verzinnen en gevat twitteren), behendig zijn met een strijkijzer en met de ordening van een chaotische stapel persdossiers.

7. Wees discreet: je volgers op datzelfde Twitterkanaal hoeven niet te zien hoe de hoofdredactrice onverstoorbaar in een stuk taart bijt, bijvoorbeeld.

8. Hier geldt het zelfde als voor je outfit. Niet zo bedreven in shminkerij? Laat het achterwege. Oranje wangen zijn niet meer in (nooit geweest) en foundation hoeft niet bruusk aan je haarlijn te stoppen. Het is oké om enkel met een goed gehydrateerd velletje aan je werkdag te beginnen, wees je eigenste naturel.

9. Neem de quote "Headphones on, world off" letterlijk. Als gouden richtlijn onthoud je dit: heeft iemand zijn PC-headset in, interpreteer dit als: ‘laat me nu met rust’.

10. Het is allemaal niet eerlijk. En zorg vooral dat je op tijd bent.