Een kijkje in de fabriek van Louis Vuitton

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
Een kijkje in de fabriek van Louis Vuitton

Fabriek Louis VuittonHet Italiaanse schoenatelier van Louis Vuitton ligt in Fiesso d'Artico, in de buurt van Venetië. Een betere plaats voor een schoenatelier dan in Italië, het Mekka der schoenmakerij, is er niet. Op de binnenplaats van het betonnen gebouw staat zelfs een gigantische killerheel opgesteld! Can we live here please?

Fabriek Louis Vuitton

Met de opening vorig jaar van de Louis Vuitton store op Saks Fifth Avenue in New York en die in het shopping district van Dubai, hebben de schoenmakers hier genoeg werk. Twee keer per jaar moeten de vrouwenschoenen voor de ready-to-wear collectie gemaakt worden. Voor enkel en alleen één show produceert de fabriek maar liefst 500 paar schoenen! Met meestal maar twee weken tijd om al die exemplaren te maken, schiet de fabriek in actie.

Prototypes worden heen en weer gestuurd tussen Venetië en Parijs tot dat ze goedgekeurd zijn om in productie te gaan. De namiddag voor de show wordt vaak de laatste hand nog gelegd aan de schoenen, tot ze perfect zijn. Privéjets zouden dan de laatste paren naar Parijs vervoeren. Over luxe gesproken!

Fabriek Louis VuittonFabriek Louis VuittonStag. (AVDR)