PREVIEW. De langverwachte Carine Roitfeld-documentaire

Gepubliceerd op 10 augustus 2013 door Ingeborg Deleye
PREVIEW. De langverwachte Carine Roitfeld-documentaireCarine en Julia Restoin Roitfeld. (Beeld: Isopix)

[caption id="attachment_3085" align="aligncenter" width="300"]Carine en Julia Restoin Roitfeld. (Beeld: Isopix) Carine en Julia Restoin Roitfeld. (Beeld: Isopix)[/caption]

Ze ging Emmanuelle Alt voor als hoofdredactrice van de Franse Vogue, richtte haar eigen magazine CR Fashion Book op en kan ook modellenwerk, opdrachten voor het gerenommeerde Harper's Bazaar, stylingopdrachten voor modehuizen als Chanel, een vaste plek in de lijstjes van best geklede dames ter wereld én een society-icoon van een dochter aan haar biografie toevoegen. Materiaal genoeg voor een documentaire, die het ontstaan van haar eerste eigen magazine in beeld brengt.

De documentaire kreeg de titel Mademoiselle C. en belicht het ontstaan van een van de meest besproken modemagazines van het voorbije lustrum. De documentaire gaat pas in september van dit jaar in première (bij aanvang van de modeweken) en moet een uniek document à la The September Issue worden. In die succesvolle modedocumentaire werd fashionista's een unieke kijk achter de schermen van de Amerikaanse Vogue gegund, met Anna Wintour, Grace Coddington en het befaamde septembernummer van het modeblad in een centrale rol.

Naast het ontstaan van CR Fashion Book, de zwangerschap van dochter Julia en meer onthullingen uit de persoonlijke sfeer komen ook grote namen als Karl Lagerfeld, Kanye West, Riccardo Tisci, Albert Elbaz, Jean Paul Gaultier, Diane von Furstenberg, Mario Sorrentie, Proenza Schouler, Alexander Wang, Donatella Versace en Mario Testino in de kortfilm aan bod.

De documentaire wordt op 11 september 2013 gelanceerd, voorlopig moeten we het met deze (licht dramatische) trailer stellen.

Bron: Fashionista