Zo maak je je dromen, ambities en projecten waar

Geüpdatet op 12 november 2019 door ELLE Partner
Zo maak je je dromen, ambities en projecten waar

Jij hebt de dromen, ambities en projecten – wij zorgen voor de professionals, coaches en inspirerende mensen die je helpen om ze waar te maken. Kom op 15 en 16 november naar het ELLE Active Forum en samen transformeren we je tot je beste zelf.

1. Vul je tank (met zelfvertrouwen)

Er sluimert meer in jou – tijd om wakker te worden! Laat je op weg zetten in de inspirerende setting van het hoofdkantoor van Axa België in Brussel. Verwacht je aan bakken informatie en tonnen energie. Zet je persoonlijkheid in de verf met een stijlvolle garderobe à la Wonder Woman. Luister naar de inspirerende verhalen van vrouwen die hun carrière radicaal omgooiden. Maak je klaar voor verandering en leer omgaan met de ups en downs onderweg. Gebruik je sterktes en zwaktes om slimmer te werken en gelukkiger te worden. Formuleer je ambities, gebruik je innerlijke kracht en ga voluit voor je dromen. Doe jezelf een plezier en start je leven 2.0 tijdens boeiende workshops en sessies met professionals die je op weg zetten naar je doelen.

Ontwikkel je skills

Neem deel aan tal van uitdagende workshops en toon je van je meest strijdvaardige kant. Vind bij jezelf de kracht om (opnieuw) te beginnen, durf (berekende) risico’s te nemen. Pitch je ideeën, train je assertiviteit en durf af en toe ‘ja’ te zeggen – of ‘nee’. Ontdek hoe je op een natuurlijke manier autoriteit uitstraalt en maak komaf met je innerlijke criticus. Gedaan met negativiteit! Het is duidelijk, tijdens deze inspirerende workshops leer je de kneepjes van het vak en kom je te weten hoe je uitgroeit tot je eigen personal coach.

Kijk om je heen

Omring je op je professionele traject met gelijkgestemde zielen die je concrete tips geven om een vertrouwensband op te bouwen en zo beter en sneller vooruit te gaan. Kom netwerken en ideeën uitwisselen, want samen werkt het beter.

Draag zorg voor je privéleven en gezondheid

Je privéleven en gezondheid hoeven niet te lijden onder je carrièrekeuzes. Maar hoe haal je de druk van de ketel zonder toegevingen te doen? Hoe vind je de juiste balans tussen werk en privé? Welke rol speelt je partner hierin? Hoe kun je productief blijven op het werk terwijl je thuis worstelt met relatieproblemen of opgroeiende kinderen? Is er een manier om op lange termijn je fysieke, mentale en emotionele energie te verhogen? Kom met al je vragen en bezorgdheden naar de professionals. Zij delen met plezier hun tips en oplossingen.

(Her)vind de rust

Innerlijke rust vinden op het werk, het lijkt soms onhaalbaar. Zeker voor de perfectionisten onder ons. Leer tijdens een workshop om je kalmte te bewaren, je angsten te bedwingen en je stresspieken te verlichten door juist te ademen. Haal meer uit je tijd en bereik sneller je doelen. Leer prioriteiten stellen en delegeren. Zeg eens nee!

Klaar voor verandering?

Onze workshops zetten je op weg naar je toekomst. Kies de baan van je dromen, ontwikkel nieuwe vaardigheden, haal de handrem van je leven en ga voluit voor je droomproject. Maak het verschil tijdens sollicitaties en ontdek hoe sociale media je kunnen helpen om de ideale job te vinden. Heb je nog geen killer cv? Dan kunnen onze coaches je daarbij helpen.

Focus op technologie!

Het is onmogelijk om over je carrière of het ondernemerschap te praten zonder het te hebben over de hulpmiddelen die alles in een stroomversnelling kunnen brengen. Hoe optimaliseer je LinkedIn en bouw je aan een online imago? Hoe promoot je je bedrijf op Instagram of bied je producten aan via grote onlinespelers als Amazon of Bol.com? Moet je artificiële intelligentie omarmen? En met welke tools verbeter je de communicatie binnen je team of bedrijf? Je leert het allemaal tijdens interessante talks met mensen uit het veld.

En wat met het grotere plaatje?

Ook de maatschappelijke thema’s gaan we niet uit de weg. Kan diversiteit een concurrentievoordeel opleveren? Zijn emotionele intelligentie, empathie en samenwerking typisch vrouwelijke kwaliteiten? En hoe zit het nu met dat glazen plafond? Hoe kun je het doorbreken en maak je geld bespreekbaar met je baas of klanten? Op het Active Forum vind je inspirerende ideeën van vrijgevochten vrouwen die volop tegen de vooroordelen vechten. Tenslotte willen we samen jobs, bedrijven, ideeën en dromen creëren en realiseren. Vrouwen hebben alles om het te maken.

2/ Met falen & opstaan

We gaan niet liegen: mislukken is geen pretje. Het belangrijkste is om het fiasco te erkennen en daarna achter je te laten.

Valerie koos voor een andere weg. Ze gaf een kaderfunctie in een multinational op om zich aan het ondernemerschap te wagen. Een eigen muzieklabel – het was altijd haar droom. Maar in volle muziekcrisis? Bad idea! “Iedereen waarschuwde me, maar ik wilde niet luisteren. Ik was er rotsvast van overtuigd dat ik in de Brusselse muziekscene een business zou kunnen opstarten. Na twaalf jaar in de internationale financiën dacht ik alles te weten. Mijn businessplan was water- dicht.” Of niet? Na drie jaar met moeite de eindjes aan elkaar te knopen om te kunnen rondkomen, gooit Valerie de handdoek in de ring. “Ik zat aan de grond en moest weer bij mijn ouders intrekken. Op mijn 39ste, dat stak tegen … Het enige positieve was dat ik in die moeilijke jaren een sterk netwerk heb kunnen opbouwen. Ik bleef ook geloven dat ik er sterker uit zou komen. Maar ik voel dat mijn omgeving vindt dat ik een foute keuze heb gemaakt en dat is moeilijk."

Dus gingen we te rade bij een professional. Fred Colantonio is bedrijfsadviseur, mentor en auteur. We vroegen hem advies om beter om te gaan met mislukking. “Elke mislukking laat z’n sporen na. Op een gegeven moment ben je de mist ingegaan – dat staat vast. Al de rest is subjectief. Wat voor de ene een mislukking is, is dat misschien niet voor iemand anders. Dat maakt faalangst ook zo moeilijk te begrijpen.

Bij succes denken veel mensen aan dezelfde dingen: rijkdom, medailles, hoge toppen. Hoe mislukking eruitziet, is minder duidelijk en deels een taboe.” Soms geloven we dat er in de Verenigde Staten al een ‘faalcultuur’ heerst, waarbij het cool is om te mislukken en daarna recht te veren. “Jammer genoeg”, stelt Fred Colantonio, “is de psychologische impact van een mislukking overal dezelfde. We moeten falen normaliseren, zonder het te verheerlijken.

We moeten het bekijken als een spel, een deel van de dagelijkse realiteit. Het is niet omdat je verliest, dat je een verliezer bent. Met een positieve ingesteldheid en een constructieve houding kun je de harde lijnen wat uitgommen en een misluk- king zien als een bepaalde gebeurtenis op een bepaald moment. Dat je toen dat ene dossier hebt verknoeid, betekent niet dat je altijd alle dossiers zal verknoeien. Laat één gebeurtenis niet je hele leven overschaduwen. Stop dat molentje in je hoofd dat alles saboteert.”