Budapest Fashion Week in vijf hoogtepunten

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Lore Ginneberge
Budapest Fashion Week in vijf hoogtepunten

Move over Parijs, Budapest bewijst zich als allernieuwste modewalhalla. De Hongaarse hoofdstad biedt een frisse kijk op mode met eigen talent en internationale namen. Wij praten je bij met deze vijf hoogtepunten van Budapest Central European Fashion Week.

1/

Nanushka’s mannencollectie

nanushka_mannen_budapest_fashion_week

Favoriet onder fashionista's is ongetwijfeld Nanushka. De satijnen jurken en (vegan) lederen broeken zijn enorm trending, en terecht. Daarnaast debuteerde het label op de Fashion Week met een mannencollectie. Deze lijkt sterk op de vrouwenlijn - denk statement stukken in zachte tinten - helemaal volgens de genderneutrale trend van het moment.

2/

De comeback van blingbling

abodi_budapest_fashion_week

Bij het Italiaanse ABODI was het al glitter dat de klok sloeg. Van truien tot nagels, alles werd voorzien van een glimmend laagje. De oversized lycra jassen zijn dan ook  het ideale statement piece voor komend seizoen. Over Italiaanse glamour gesproken.

3/

Nineties accessoires

nini_molnar_budapest_fashion_week

De Hongaarse Nini Molnar stelde haar nieuwste accessoirelijn voor. Dit is er eentje voor nineties kids , want de modellen met retro brillen en dito hoedjes lijken zo uit een vintage R&B-videoclip gestapt. De oranjetinten doen dan weer verlangen naar zwoele zomers.

4/

De streetstylesterren

pink_twins_rode_jas_budapest_fashion_week

Geen modeweek zonder de nodige streetstyle. De incrowd droeg vooral geruite prints in combinatie met okergeel en lila, maar de prijs voor meest opvallende gasten gaat ongetwijfeld naar deze 'Pink Twins'. Deze identieke tweeling uit Tokyo zorgde voor een kleurrijke noot in de straten van Budapest.

5/

Young Talents

 

young_talents_budapest_fashion_week

De Budapest Fashion Week gaf ook nieuwe namen de kans om hun talent te tonen. Op de catwalk verschenen vooral experimentele silhouetten, zoals dit van Vass Aranka Adelina. Wij houden deze designer alvast voor je in de gaten, you can thank us later.