Mango: 15 must haves uit de lente-zomercollectie

Geüpdatet op 8 maart 2019 door ELLE Partner
Mango: 15 must haves uit de lente-zomercollectie

Een pastelgroen fietsbroekje, een retro-futuristische zonnebril, een gebloemd zomerjurkje, een zandkleurige blazer met een ceintuur in de taille ... We zijn nu al helemaal wild van de nieuwe, übercoole zomercollectie van Mango.

Een collectie met karakter

Stel je een wereld voor waarin de cool kids op een zonovergoten middag verzamelen voor een fashionable garden party. Wat zie je? Microtasjes in blitse metallics die nonchalant bungelen over een klassieke trench, vissershoedjes in zuurtjeskleuren die afsteken tegen een bedrieglijk kleurloze look, retro-futuristische zonnebrillen op een fleurig zomerjurkje. Met andere woorden, de defintie van een trending dresscode is een slimme mix van tijdloze klassiekers, elegante vormen en avant-garde stukken, alles in een kakofonie, maar in perfecte harmonie!

1/

Laat dit nu net de insteek zijn van de gewaagde lente-zomercollectie 2019 van Mango. Op de grens tussen de sereniteit van Lombardije uit ‘Call me by your name’ en de dissonantie van ‘Back to the future’, vind je een collectie die vloekt met de tijd en waarin tinten van ingetogen beige, tedere poederroze en dromerig blauw botsen met modernistische metallics.

Hoe draag je de trends? Laat je inspireren door de looks in de shoot! De klassieke, zandkleurige blazer in combinatie met een hip fietsbroekje? Yes, you can!

2/

Een campagne die zijn stem laat horen

De nieuwe lente-zomercampagne van het Spaanse modelabel heeft niet enkel oog voor de uiterlijke schoonheid van zijn modellen. In de zogenaamde ‘New Voices’-campagne zoomt Mango in op de talenten en interesses van enkele famous faces uit de modebusiness.

Van het activisme van Adwoa Aboah over de artistieke skills van Jolie Alien en Sasha Pivovarova tot de passie voor quads en racemotoren van Luna Bijl, of het zakelijk instinct van Patrick Schwarzenegger, allemaal legden ze een onbekend facet van hun persoonlijkheid bloot voor de lens van fotograaf Alasdair McLellan. Daarmee  willen ze de wereld laten zien dat ze zoveel meer zijn dan louter een gezicht, een attitude of een pose.

Met slogans als “Let’s build the future, together”, “Our dreams will inspire culture” of nog “we believe in the power of community”, neemt Mango een sterk statement in dat zich vertaalt in al even sterke statement pieces waarmee je de hele zomer verzekerd bent van een powerlook.

3/

Onze favoriete topstukken

Als we konden, zouden we meteen de volledige collectie inslaan. Maar milieubewust als we zijn, zweren we bij de ‘less is more’-filosofie. Wat een meevaller! De nieuwe collectie zit namelijk boordevol sterke stukken om elke outfit te pimpen, denk maar aan de retro-futuristische zonnebrillen. Daarnaast vind je ook tal van bonus items waarmee je elke look of mood kunt upgraden, zoals de luchtige trenchcoat in gebroken wit. Onze selectie vormt de perfecte mix voor een zomerse dresscode, met de coolste musthaves om bang on trend de zomer door te komen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mango.

www.mango.com