Man Repeller schrijft eerste boek

Gepubliceerd op 6 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Man Repeller schrijft eerste boek

Leandra Medine

Leandra Medine, bezielster van de eigenzinnige blog 'Man Repeller,' brengt in september een eerste boek uit. In 'Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls' neemt de 24-jarige Leandra haar lezers mee naar haar verleden en vertelt de blogster hoe ze als ultieme 'man repeller' dan toch de liefde van haar leven vond.

Leandra Medine, dochter van een joodse juwelenontwerper, riep in 2010 de blog 'Man Repeller' in het leven. De eigenzinnige en persoonlijke modeblog groeide snel uit tot eens van de meest gelezen sites in de blogosphere. Ook Fashionista.com is fan en kroonde de Man Repeller tot 'top fashion blogger on the web.'

Na zoveel online succes liepen ook de opdrachten voor in de échte wereld binnen. Leandra verdiende aardig bij met stylingopdrachten, ontwierp sneakers voor Superga, juwelen voor Dannijo en kleren voor PJK en Gryphon. What's next? Een boek, natuurlijk!

In september ligt het eerste boek van het 24-jarige internetfenomeen in de winkel. 'Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls' is een persoonlijk relaas van een meisje op zoek naar liefde te midden van een berg 'foute kleren.' Die foute kleren, dat was volgens vriendinnen nu net het probleem van de prille twintiger. De term 'Man Repeller' ontstond dan ook tijdens een middagje winkelen in Topshop, toen Medine het ene 'man werende' kledingstuk na het andere uit de rekken plukte. Een jeansjasje met bloemenprint, harembroeken of een T-shirt met flauwe slogan, zelfs Leandra's winkelcompagnon kon zoveel modemissers niet langer aanzien en doopte haar vriendin tot 'Man Repeller'.

Sallopetten en klompen of niet, Leandra slaagde er toch in de man van haar leven te strikken. Vorig jaar huwde ze haar eerste liefde op amper 23-jarige leeftijd, ook dat onderwerp gaat de Man Repeller niet uit de weg. Zo beschrijft ze haar allereerste keer en getuigt ze tussen de modehoofdstukken door over haar twijfels en onzekerheden als jonge vrouw.

Leandra's grootvader was de allereerste persoon die het boek mocht lezen en vond het resultaat 'oké. Toch voor een eerste boek.' Medines vader raakte niet verder dan een paar pagina's. De pikante scenes die zijn dochter beschreef waren duidelijk niet voor zijn ogen bestemd.

'Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls' verschijnt op 10 september.

www.manrepeller.com