We love: de nieuwe Committed-collectie van Mango

Gepubliceerd op 12 november 2018 door ELLE Partner
We love: de nieuwe Committed-collectie van Mango

Saskia De Brauw is het nieuwe gelaat van de vierde duurzame-kledingcapsule, Mango Committed. Waarover gaat het precies?

Mango Committed, waarvoor staat dat?

Deze capsulecollectie is gemaakt van gerecycleerde stoffen en duurzame vezels. Ze werd gelanceerd in 2017 als onderdeel van een groter project van het Spaanse merk, dat ernaar streeft zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo wil het bedrijf er tussen nu en 2020 werk van maken om 50% van het gebruikte katoen af te nemen van de biologische landbouw. Daarnaast promoot Mango het recyclageproject ‘Second Chances’, dat kleding en schoenen recycleert.

Mango Committed
Saskia De Brauw pour Mango Committed

Saskia De Brauw, een veelzijdig getalenteerde vrouw

Het Nederlandse model Saskia De Brauw is niet toevallig gekozen. Zij oogst immers niet alleen bewondering op de catwalk, maar ook als kunstenares. Haar favoriete onderwerpen zijn de ruimte, de stad en de tijd die voorbijgaat. In al haar werken geeft ze de meest uiteenlopende objecten en materialen een tweede leven.

De kunstenares met een hart voor het milieu poseert in de imposante natuur van het nationaal park Aigüestortes in Catalonië. Zij draagt kledingstukken uit de collectie Mango Committed gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, biologisch afbreekbare vezels zoals Tencel™ of gerecycleerde vezels zoals viscose. Het is een zachte en elegante collectie die tijdloze sereniteit aan onze garderobe toevoegt.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mango.