Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh zijn de nieuwe ontwerpers van Nina Ricci

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 door Isabelle
Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh zijn de nieuwe ontwerpers van Nina Ricci

Nina Ricci heeft een nieuw duo creatief directeurs en dat zijn niemand minder dan “onze” Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter!

De twee maakten het voorbije modejaar naam met hun piepjonge label Botter en wisten met hun eerste collectie verschillende internationale modeprijzen, waaronder die van het befaamde festival van Hyères, weg te kapen. Niet mis, als je weet dat ze eigenlijk net afgestudeerd zijn -zij in Amsterdam en hij in Antwerpen, waardoor wij de Nederlanders met Caribische roots toch een beetje als Belgisch bestempelen. Dat, plus het feit dat ze Botter vanuit hun atelier in Borgerhout runnen. (Tussen haakjes: wij bezochten ze enkele maanden geleden in hun rommelige werkplek, ontdek hier alles over de wereld van Botter.)

Hun start in de modewereld was op zijn minst gezegd vlammend, en die mondt nu uit in een aanstelling waarvan menig meer ervaren designer zou dromen: het creatief directeurschap bij Nina Ricci. Concreet gaat het koppel zich buigen over de vrouwelijke ready-to-wear lijn van het modehuis en krijgen we de eerste resultaten daarvan in de pre-fall collectie 2019 te zien.

Een onverwachte match? Misschien, gezien de jonge leeftijd van het duo, maar niet als je de gezamenlijke zin voor poëzie van zowel Nina Ricci als haar nieuwbakken designers in beschouwing neemt. Het huis staat al jaren voor zachte vrouwelijkheid, frisse looks en uiteraard vakmanschap. Botter wist zich te onderscheiden door een doorgedreven zin voor techniciteit en opvallend speelse designs. Waar poëzie de voorbije seizoenen bij Nina Ricci vertaald werd naar zweverige, dromerige looks, komt het bij Botter in de vorm van schreeuwerige quotes, felle kleuren en grappige details. Benieuwd hoe beide universa elkaar zullen raken, de ontmoeting wordt vast de moeite waard!