ELLE België lanceert de ELLE Academy Awards

Gepubliceerd op 5 juni 2018 door Marjolijn Vanslembrouck
ELLE België lanceert de ELLE Academy Awards@ Justin Paquay

Al sinds het prille begin staat ELLE België erop opkomend talent te ondersteunen. Nieuwe labels en jonge creatievelingen met uitzonderlijke projecten krijgen bij ons steevast een platform. Hoog tijd dus dat we ook de modestudenten voor hun werk bekronen.

Daarom reikten we afgelopen weekend voor het eerst de ELLE Academy Awards uit. In de Antwerpse Modeacademie en La Cambre in Brussel lauwerde ons modeteam de meest beloftevolle student(e), iemand met een unieke en persoonlijke visie op mode. En omdat we ons niet enkel tot de twee grootste, internationaal gerenommeerde, scholen van het land wilden beperken, kiezen we de komende weken ook aan het Gentse KASK en het SASK in Sint-Niklaas onze favoriet. Omdat daar evengoed, zij het dan minder in de spotlight, jonge mensen met hart en ziel aan een modecarrière timmeren. En evengoed veelbelovend talent te spotten valt.

De vier winnaars krijgen een stofschaar met 'ELLE Academy Award 2018' gravure en een interview en shoot in het modenummer van ELLE België, op 24 augustus in de winkel.

ELLE België lanceert de ELLE Academy Awards - 1
Michal Gruca @ Catwalkpictures

In de Modeacademie van Antwerpen nomineerden we vrijdagavond Michal Gruca met zijn afstudeercollectie 'Your Hands Are Sweaty'. Zijn eigen verlegenheid, zijn zin om soms volledig te verdwijnen, was naar eigen zeggen een van de beginpunten voor zijn mannencollectie. Dus hadden de meeste modellen op de catwalk een soort sluiers over het hoofd getrokken. Daarnaast liet hij zich ook door de quilts van de twintigste-eeuwse Amerikaanse kunstenares Susana Hunter inspireren. Hij verwerkte de retro ogende bloemenprints in ingenieus gedrapeerde silhouetten. Een zeer elegant en integer beeld.

ELLE België lanceert de ELLE Academy Awards - 2
Michal Gruca @ Catwalkpictures

Ook Rebecca Szmidt, de winnares in de Brusselse modeschool La Cambre, werkt met zelfontworpen bloemenprints. Zij eert in haar collectie de Koerdische vrouwen die voor hun rechten in de maatschappij vechten en transformeert bijvoorbeeld militaire stukken naar flamboyante mantels met ingenaaide bodies.

Rebecca Szmidt_La cambre_modeschool_Brussel_modestudenten_master_2
Rebecca Szmidt @ Catwalkpictures
Rebecca Szmidt_La cambre_modeschool_Brussel_modestudenten_master
Rebecca Szmidt @ Catwalkpictures

Stay tuned voor de ELLE Academy Award winnaars van het KASK in Gent op 14 en 15 juni en het SASK in Sint-Niklaas op 16 juni! Voor beide events kan je nog tickets kopen.