ASOS showt hetzelfde kledingstuk nu op verschillende lichaamstypes

Geüpdatet op 3 april 2018 door Laure Vandendaele
ASOS showt hetzelfde kledingstuk nu op verschillende lichaamstypesBeeld: ASOS.com

Online shoppers zijn verheugd over de nieuwe aanpak van ASOS.  De Britse online retailer laat kledingstukken nu door modellen met verschillende lichaamstypes showen.

asos body positivity

Online shoppen is zelden zonder risico. Het kledingstuk waar je je zinnen op hebt gezet, ziet er prachtig uit op een model met maatje 36 maar dat is geen garantie dat het ook mooi op een ander lichaamstype valt. Om hun klanten een nog beter beeld van de kledingstukken die ze aanbieden te geven, staan er op de website nu ook foto's van modellen met verschillende foto's die hetzelfde stuk dragen.

Tot voor kort werden enkel stuks uit de 'curvy-collecties' door modellen met een maatje meer geshowd, nu is het de bedoeling om alle kleding door verschillende lichaamstypes te showen. Een zet die op sociale media op heel wat bijval kon rekenen. Hoewel ASOS aanvankelijk niet over hun nieuwe aanpak communiceerde, stuurde het bedrijf na alle positieve reacties toch een statement de wereld in. "Wij zijn steeds op zoek  naar nieuwe manieren en technologieën om de shoppingervaring van onze klanten te verbeteren. In dit geval experimenteren we met AR (augmenten reality, red.), om kleding op modellen met verschillende maten te tonen. Op die manier krijgen onze klanten de mogelijkheid om zelf te oordelen of een bepaald kledingstuk al dan niet bij figuur zal passen," klinkt het bij ASOS. Nog niet alle kleren worden op de website op deze manier aan online shoppers geshowd maar het bedrijf laat weten dat het de bedoeling is om de technologie zowel op de site als op de applicatie toe te passen.

asos body positivity

ASOS draagt body positivity en inclusiviteit al jaren hoog in het vaandel. Zo weigert de online gigant al enige tijd om striemen op de lichamen van modellen met Photoshop weg te werken. Eerder deze week ging een video waarin model Vivian Eyo-Ephraim een gele bikini showt viraal. Op sociale media regende het complimenten. Van "Yes. Real bellies matter!" tot
“I appreciate when shops display realness and we don’t have to imagine how we’d look in them clothes. Beautiful.” en "I think this is the first time I have ever looked at a bikini model and thought "maybe I could wear one too.””