Exclusief: & Other Stories maakt nieuwe collab bekend

Geüpdatet op 31 mei 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Exclusief: & Other Stories maakt nieuwe collab bekend

Heerlijk nieuws uit het hoge noorden: & Other Stories lanceert eind mei een collab met het Britse interieur- en modelabel House of Hackney. Verwacht niets minder dan een geschifte explosie van kleurrijke bloemenprints.

Vorige week nog lanceerde & Other Stories een prachtige collectie voor bruidjes en de bruidsmeisjes en nu krijgen we alweer goed nieuws van de Zweedse modeketen. Na samenwerkingen met ondermeer TOMS en Kim Gordon, is het nu de beurt aan het Britse interieur- en modelabel House of Hackney. De xl-jurken, tops, hemden, accessoires en schoenen met hun bekende exotische prints liggen eind mei in de rekken.

Sinds de oprichting in 2011 staat House of Hackney voor het more-is-more-principe. More prints, more color, more fun! Javvy M Royle en zijn echtgenote Frieda Gormley lanceerden hun label als reactie op de toen heersende minimalistische interieurtrend. Ze wilden kleur in hun nieuwe woning brengen, maar vonden nergens wat ze zochten. Dus gingen ze zelf aan de slag. Dat kwam niet uit het niets, zij werkte al jaren als buyer voor Topshop, hij ontwierp ooit voor Alexander McQueen en Hussein Chalayan en volgde daarna een opleiding product design. Gevoel voor esthetiek was hen dus niet vreemd.

House of Hackney_ & Other Stories_collab_Zweden_Londen_mode_fashion_samenwerking
Frieda Gormley en Javvy M Royle in hun huis in Hackney, Londen

Duurzaam

Alle House of Hackney producten zijn made in England en ook in de & Other Stories collectie wordt belang gehecht aan kwaliteit en duurzaamheid. De stukken zijn hoofdzakelijk gemaakt uit organisch katoen en TENCEL®, een vezel gemaakt uit eucalyptusbomen die de laatste jaren sterk aan populariteit wint. De Damasprint die ze speciaal voor de samenwerking ontwikkelden is geïnspireerd op de Bloomsburygroep, de groep intellectuelen en creatievelingen die in het begin van de twintigste eeuw in Londen samenwoonden en -werkten. Dat is ook een knipoog naar Hackney, waar het koppel al jaren woont, een uitzonderlijk creatieve en multiculturele buurt in Londen. De prints worden in house ontworpen en met de hand getekend en geschilderd.

House of Hackney_ & Other Stories_collab_Zweden_Londen_mode_fashion_samenwerking

De House of Hackney collab is vanaf eind mei te koop bij & Other Stories.