Shopping: ook jij gaat van die lelijke chunky sneakers houden

Geüpdatet op 25 november 2017 door Jolien
Shopping: ook jij gaat van die lelijke chunky sneakers houden

Chunky sneakers zijn een trend en wij begrijpen waarom! 

Toegegeven, dit is niet de eerste lelijke schoenentrend van 2017. Denk maar aan die vreselijke collab tussen Balenciaga en Crocs... Met lede ogen moesten we aanzien dat zelfs de lelijkste schoen op aarde het tot de catwalk van Paris Fashion Week kan schoppen. Anyway, nu maken we opnieuw kennis met een ugly shoe trend: de chunky sneakers.

Een chunky schoen herken je aan z'n dikke, loodzware zool. Ons doet hij een beetje denken aan de populaire Buffalo's uit de jaren negentig. Ja, inderdaad, wanneer je jezelf met zulke schoenen op een foto ziet staan, schaam je je dood. Wel, voortaan hoeft dat niet meer!

Dan vraag je je af: 'Hoe kan dit toch altijd gebeuren?'. Heel makkelijk, één of andere grote celebrity à la Kim Kardashian of Rihanna verschijnt in het openbaar met een al-dan-niet mooi kledingstuk en de hele wereld volgt. Nu moeten we er wel bij vermelden dat ook grote modehuizen als Balenciaga (jep, again), Raf Simons en Yeezy enkele paren op de markt hebben gebracht. En zoals het ware fashionista's betaamt, slagen ze er steeds in om iets lelijks zo goed te stylen dat het plots ontzettend cool wordt. Zo gaat de bal aan het rollen en net als je je oordeel over de chunky sneaker had geveld, zie je een fantastische styling waar deze 'kloefers' van schoenen perfect bij passen. Al snel herzie je je mening en snel je naar de winkel om zelf een paar aan te schaffen.

Wij zijn er rasecht van overtuigd dat ook jullie overstag zullen gaan. Daarom zetten we de lelijkste of mooiste (euhm?) chunky sneakers op een rijtje!

Lees ook: Shopping: de mooiste sock boots