Hebben: de Zeitgeist slogan shirts van Weekday vieren hun zesde verjaardag

Gepubliceerd op 5 oktober 2017 door Isabelle
Hebben: de Zeitgeist slogan shirts van Weekday vieren hun zesde verjaardag

Winkeltip voor fashionista's met grote mond: de Zeitgeist lijn van Weekday, een collectie "instant" shirts die inspelen op de actualiteit. Het project viert dit jaar haar zesde verjaardag en daarom worden zes bestsellers uit de reeks opnieuw uitgebracht. 

Wat? Zeitgeist werd in 2011 gelanceerd als wekelijkse knipoog naar de actualiteit. Redactrice Marie ontmoette Annika Berger, verantwoordelijke graphic designer: Het gaat om extreem limited editions aangezien ik elke maandag van nul mijn ontwerpen begin en die vrijdag al in de rekken liggen, om de daaropvolgende week vervangen te worden door een nieuwe mini collectie.” De shirts zinspelen op verschillende gebeurtenissen, groot en klein, die Berger de voorbije week hebben getroffen. “Aan het einde van elke week bekijk ik het nieuws dat me op één of andere manier raakte. Dat kan serieus, fun, eerder sociologisch, politiek, wetenschappelijk of zelfs een persoonlijke anekdote zijn. Het kan om de titel van een krantenartikel gaan, een uitspraak van een vriend, een zin die spontaan bij mij opkwam toen ik iets te weten kwam,… Hoe dan ook: ik smijt alles in de mix!” Het resultaat is een immer veranderende lijn vol boodschappen, gaande van Trumps verkiezing tot de geboorte van Beyoncé’s tweeling. Wij houden van de dubbele lading ervan: steeds voorzien van een goede dosis humor én de perfecte uitnodiging tot een constructief debat.

Een favoriet? “Die heb ik natuurlijk ook. Tijdens de Amerikaanse verkiezingen was er een ‘Beyoncé For President’ shirt, in 2012 een ‘Fuck Life’ met afbeelding van Poetin en in 2011 een ‘My Pussy, My Choice’. Dat laatste kwam er trouwens vijf jaar vòòr de controversiële uitspraak van Trump aan het licht kwam, hebben mijn ontwerpen opeens ook iets profetisch… Alles wordt sowieso gearchiveerd en het komt wel vaker voor dat we een shirt na enkele jaren heruitgeven omdat het opnieuw overeenstemt met de actualiteit.”

Leuk extraatje bovenop een reuzeleuk project: om haar zesde verjaardag te vieren, brengt Zeitgeist zes bestsellers opnieuw uit, vanaf eind september kan je ze limited edition bij Weekday scoren aan €15.


tshirt zeitgeist

annika tshirt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Via Elle Belgique, Marie Guerin)