Hebben: de mini Brillants van Delvaux x Jaco Van Dormael

Gepubliceerd op 28 augustus 2017 door Isabelle
Hebben: de mini Brillants van Delvaux x Jaco Van Dormael

Delvaux eert haar Belgische roots met een indrukwekkende ode aan ons surrealistisch erfgoed: het tassenlabel lanceert een capsulecollectie mini Brillants, stuk voor stuk versierd in het thema van onze grote steden.

Antwerpen, Brussel, Gent, Knokke, Namen, Luik en Oostende in een notendop dus -of eerder: in een miniatuur tasje dat voor elke stad haar gastronomische en culturele toppers illustreert. Filmmaker Jaco Van Dormael nam voor de gelegenheid plaats achter de tekentafel en zorgde voor de illustraties, tijd voor een babbel:

Jaco: “Ik wist oorspronkelijk niet meteen waarom Delvaux precies mij moest hebben, tot ik de miniaturen in kwestie zag: exact het soort uitspattingen die me ook zo aantrekken in de filmwereld! Ik heb gespeeld met de illusie van afmetingen: decors die nu eens de indruk geven dat de tas groot is, dan weer minuscuul. En dan is er natuurlijk ook de foodie invalshoek: je hebt de Luikse wafel, mosselen uit Oostende, een frietjesveld, enzovoort. Je hebt letterlijk zin om je tanden in de Brillants te zetten!”

Favoriete stuk? “Ik heb een zwak voor frietjes…al ben ik in het algemeen fan van al onze Belgische specialiteiten!”

Belgisch zijn, wat betekent dat voor jou? “Belg zijn betekent leven op de breedste grens van Europa, leven in een soort plek die Frans is zonder Frans te zijn, Duits kleurt zonder écht Duits te kleuren… In mijn dromen is het een plek waar iedereen welkom is, we vormen alvast een welkome bodem voor een nooit geziene mix van talen, culturen en stijlen.”

Wat trok je aan in de samenwerking met Delvaux? “Het feit dat ze me carte blanche gaven, wat een cadeau!

Honger van gekregen? De miniaturen zijn vanaf september verkrijgbaar aan €700!