Mode van ‘down under’: het eerlijke en ethische label Maggie Marilyn

Gepubliceerd op 14 augustus 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Mode van ‘down under’: het eerlijke en ethische label Maggie Marilyn

Kleine, onafhankelijke merkjes die met respect voor mens, dier en milieu werken? Love them! Maggie Marilyn bijvoorbeeld, de 23-jarige Nieuw-Zeelandse die een jaar geleden haar gelijknamig modelabel lanceerde.

Glooiend landschap, regenwoud, nationale parken, kangoeroe's, papegaaien... Opgroeien op het platteland in West-Vlaanderen was inspirerend, maar een klein dorpje in Nieuw-Zeeland spreekt allicht nét iets meer tot de verbeelding. Maggie Marilyn had het geluk als kind in een idyllisch dorpje in het noorden van het eiland te wonen, maar ze ging wel in Auckland studeren, aan het Whitecliffe College of Arts & Design.

Een jaar geleden, in september 2016, hield ze haar gelijknamige label boven de doopvont. Dat deed ze samen met haar businesspartner Jo Knight, voormalig commercieel directeur bij de recent overleden Londense ontwerper Richard Nicoll. Creatief talent is noodzakelijk, maar weinig waard zonder goeie commerciële back-up.

maggie marilyn,modelabel,nieuw-zeeland,ethisch,stylebop

Schoon merk

Het merk Maggie Marilyn is eerlijk én ethisch: “Ik kan geen oog dichtknijpen, het is mijn verantwoordelijkheid om het beter te doen dan degene voor mij. Ik wil kleren maken die het leven van de consument, maar ook van de mensen die ze produceren beter maken.” Een schoon concept in alle betekenissen. De collectie is een perfect huwelijk tussen strakke tailoring en jeugdige details à la rushes en plooitjes in een mix van materialen als zijde, denim en popeline.

De tweede collectie, die voor deze winter, is vanaf deze maand te koop bij Stylebop.com. Kies hier alvast je favoriete look.