Model protesteert tegen Dolce & Gabbana op hun eigen catwalk

Geüpdatet op 22 juni 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Model protesteert tegen Dolce & Gabbana op hun eigen catwalk

Het modeduo Dolce & Gabbana denkt de volgende keer twee keer na vooraleer het 'social media influencers' in plaats van professionele modellen engageert. De Amerikaanse rapper Raury gaf hen tijdens de finale de spreekwoordelijke middenvinger.

De protestactie gebeurde voor het aanzien van de verzamelde pers, maar de beelden werden uiteraard uit de officiële catwalkvideo geknipt. Tijdens de finale trok Raury zijn hoodie uit en toonde de boodschappen die op zijn lijf waren geschreven. 'Protest D&G'. 'Give me Freedom'. En 'I am not your Scapegoat (zondebok)'.

Wat heeft Dolce & Gabbana dan uitgespookt?

Dolce & Gabbana krijgt de voorbije maanden erg veel kritiek omdat het modelabel regelmatig de Amerikaanse presidentsvrouw Melania Trump kleedt. Als reactie daarop, lanceerde het modeduo een T-shirt met daarop 'Boycott Dolce & Gabbana' en lanceerde het een campagnevideo met jonge mensen én Domenico en Stefano zelf, die tegen Dolce & Gabbana protesteerden. Heel erg meta. Ironie, beweren de ontwerpers, just a joke.

Dolce & Gabbana,protest,boycott,boycot,raury,melania Trump,SS18
Campagne voor het 'Boycott D&G' shirt, met Stefano (met de vlag) en Domenico (rechts) vooraan Foto: Instagram @dolcegabbana

Not so funny, vindt Raury. "Ze maken het belang van protestacties en boycots compleet belachelijk. Protest is de stem van het volk, het is macht en kan dingen veranderen." Waarom dan toch instemmen om voor hen de catwalk op te stappen? Naar eigen zeggen kwam de rapper pas de dag voor de show te weten dat het modehuis de First Lady kleedt én dat het dat T-shirt uitbracht.

Na de show maakten hij en zijn manager zich snel uit de voeten.

Trouwens niet de eerste keer deze week dat Dolce & Gabbana het aan de stok krijgt met een popster...

1/

Ook met Miley Cyrus klikt het niet zo goed

Miley Cyrus,protest,instagram,Dolce & Gabbana,Milaan,broer,Braison,Melania Trump,politiek,SS18,mannenshow
foto: Instagram @mileycyrus

Ook van Miley Cyrus kreeg het modeduo maandag de wind van voor. Kort na de show raakten zij en Stefano Gabbana in een Instagramrel verwikkeld. De popster had een foto van haar broer Braison gepost, die ook op hun catwalk liep, maar liet in de caption weten het helemaal oneens te zijn met de politieke ideeën van het modehuis. Ook Cyrus verwijst hierbij naar hun dichte band met Melania Trump.

Gabbana diende haar meteen van antwoord, door te opperen dat ze helemaal niet in politiek - 'en zeker niet de Amerikaanse' - geïnteresseerd zijn. 'We hebben jouw commentaar niet nodig, dus negeer ons volgende keer aub.'

Niet bepaald goeie reclame voor het Italiaanse luxehuis, vrezen wij.