Nike komt op voor LGBTQ-rechten met Bertrue collectie

Geüpdatet op 1 juni 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Nike komt op voor LGBTQ-rechten met Bertrue collectie

Amerikaans sportlabel Nike lanceert de capsulelijn Bertrue, waarin het hulde brengt aan de holebi- en transgendergemeenschap. De iconische regenboogkleuren zijn de rode draad in de lijn.

Het idee voor Bertrue ontstond al in 2012. In het kader van de Gay Pride maand ontwierp het label toen al een aantal stukken onder de noemer NIKEid. De missie: sport voor ìedereen toegankelijk maken. Eerder dit jaar lanceerde het label ook al het Equality-initiatief, dat gelijkheid en inclusiviteit op en vooral naast het sportveld wou aanmoedigen. Die boodschap willen ze nu naar een ruimer publiek overbrengen.

Nike,LGBTQ,LGBT,holebi,transgender,capsulecollectie,Nike capsulecollectie,Nike Bertrue

Over the rainbow

'Nike BERTRUE 2017' dus, een minicollectie van t-shirts en sneakers met opschriften als 'Bertrue' en 'Equality'. En een primeur: de Swoosh en de VaporMax Air-zool in regenboogkleuren. Ook andere iconische LGBT-elementen zoals roze en de driehoek worden in de collectie verwerkt. In de voering van enkele sneakers lezen we 'Run Fierce', of ook: 'Been True', verwijzend naar de jarenlange inzet van het sportmerk voor gelijkheid en vrijheid.

Nike,LGBTQ,holebi,transgender,capsulecollectie,Nike-capsulecollectie,Nike Bertrue

Robert Goman, LGBT Network Leader bij Nike: "Cruciaal voor ons was om iets te creëren waarmee mensen hun steun aan LGBTQ-atleten konden tonen. Met BERTRUE willen we het gevoel geven dat je tot iets groter behoort – je komt uit voor je geaardheid of je steunt simpelweg de LGBTQ-gemeenschap. De iconische kleuren zullen altijd op een bepaalde manier verwerkt zijn in de collectie.”

De Nike BERTRUE 2017 collectie is vanaf vandaag te koop via nike.com/nikelab

 

In een LGBT-mood? Bekijk hier dan prachtige portretten van holebi-koppels van over de hele wereld.