Shopping: onze favoriete eco zonnebrillen

Gepubliceerd op 2 juni 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Shopping: onze favoriete eco zonnebrillen

Sustainable, ecologisch, groen... Wil je op één trendgolf mee surfen, laat het dan deze zijn. Steeds meer mode- en accessoirelabels trekken de groene kaart, niets te vroeg. Zoals het Belgische brillen- en horlogelabel Komono, dat de duurzame NEUTRØ Series lanceert, een eco zonnebril met een wonderlijk verhaal.

Want wie wil er nu geen bril gemaakt van de wonderboon, de vrucht van de wonderboom? Anton Janssens en Raf Maes vielen in elk geval voor de van oorsprong tropisch plant. Ze zou uit Oost-Afrika stammen, maar is tegenwoordig wereldwijd te vinden, vooral op braakliggende terreinen en in de buurt van spoorwegen. Let op: in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, doet de wonderboon geen wonderen. De zaadjes en bonen zijn extreem giftig, handjes af dus.

komono,zonnebril,belgisch,neutro,sustainable,eco,duurzaam

Schone zonnebril

Voor de NEUTRØ Series werkten de twee samen met het Nederlandse DSM Engineering Plastics, gespecialiseerd in groene thermoplastische technologieën. Samen ontwikkelden ze een bioplastic, afkomstig van de wonderboon. Een 'schone' zonnebril dus, en ook nog eens very stylish.

Zin in meer eco zonnebrillen? Bekijk ze hier.