Klements: waarom je dit Britse label moet kennen

Geüpdatet op 17 mei 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Klements: waarom je dit Britse label moet kennen

Unieke prints. Check. Zwierige jurken. Check. Luchtige stoffen. Check. Klements, het modelabel van de Britse Charlotte Allen is er eentje naar ons hart.

In 2013 al lanceerde Allen haar eigen label, toen nog uitsluitend met zelf beschilderde sjaals uit Italiaanse zijde. Intussen is de collectie uitgebreid met jurken, rokken en tops. Haar tekeningen zijn geïnspireerd op de natuur in al haar schoonheid en wreedheid, zoals bloemen en felroze slangen, of een forel die een regenboog overgeeft. Dag en nacht, licht en donker, een lieflijkere versie van Bosch's Tuin van Eden, zoiets.

Klements, Brits label, mode, crush, modelabel, print,2
Lange zomerjurk, 683€

Paul Smith is fan

Na haar studies textielontwerp in Nottingham trok Charlotte naar het Bunka Fashion College in Tokio. Haar afstudeercollectie kon alvast jurylid Paul Smith bekoren en ze kreeg meteen een stageplaats aangeboden. Jarenlang tekende ze prints voor Smith en andere ontwerpers, tot ze vier jaar geleden de sprong naar een eigen label waagde. De bedrukte sjaals maken nog altijd een groot deel van de collectie uit, maar bovenaan onze wishlist staat toch de lange Toulouse jurk.

Klements, Brits label, mode, crush, modelabel, print,2
Toulouse jurk, 513€

Bekijk hier onze favoriete stukken uit de huidige zomercollectie:

De collectie is te koop via youngbritisdesigners.com. klements.co.uk