Hebben: de juwelen van de Words Jewelry-collectie

Gepubliceerd op 12 mei 2017 door ELLE België
Hebben: de juwelen van de Words Jewelry-collectie

Het Italiaanse Bronzallure, een familiebedrijf uit Milaan, slaat een nieuwe weg in met haar handgemaakte, gouden juwelen: voortaan kunnen we met de Word Jewelry collectie onze sieraden personaliseren.  

Daarmee zet de juwelier in op tijdloze ontwerpen, een juweel moet immers seizoenenlang kunnen meegaan. Bovendien blijft de prijs bijzonder toegankelijk, zo heb je vanaf €129 al een gepersonaliseerde ring.

Words Jewelry
Armband Bronzallure € 129.

"We maken geen accessoires, maar zetten in op échte juwelen," aldus mede-oprichter van het huis Albert Mouhadab. "De band met de klanten is belangrijk voor dit kleine bedrijf. Een van de filosofieën is dan ook dat ze problemen altijd trachten op te lossen. De ontwerpen mogen dan wel Italiaans zijn, de dienst naverkoop is gelijkaardig aan de Amerikaanse: wanneer een juweel beschadigd is, vervangen we het. Voor een democratische prijs is een op maat gemaakte service gegarandeerd."

Words Jewelry
Gepersonaliseerde ringen, vanaf € 129.

Bronzallure heeft zo’n 2.000 verkoopspunten over de hele wereld, maar hecht veel belang aan de lokale markt. De ontwerpers stellen twee collecties per jaar voor, die volledig ter plaatse gemaakt zijn, waardoor ze kunnen inspelen op de wensen van de klant. De juwelen die ze verkopen zijn van hoge kwaliteit, maar toch erg betaalbaar dankzij het gebruik van halfedelstenen. Daarnaast is het bedrijf heel voorzichtig om geen overproductie te creëren. Zo fabriceren ze hun stuks slechts in een beperkte oplage en niet per kilo zoals bij de meeste merken vaak het geval is.

We bezochten de ateliers aan de rand van Milaan. Elk stuk is, van begin tot eind van het proces, gemaakt door ambachtslieden die oog hebben voor het allerkleinste detail. Albert verklaart, met humor, zijn keuze om niets uit te besteden aan het buitenland: "als we geen werk geven aan onze “buren”, wie zal zijn geld dan aan ons uitgeven?” En werk? Dat hebben de ambachtslieden zeker: elke steen wordt met de hand geplaatst, de ene na de andere.

Words Jewelry

Vanwege de constante drang om het aanbod te personaliseren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in 3D printers. Het is zo dat WORDS geboren werd, een lijn die 100% personaliseerbaar is. De collectie bestaat uit plaqué ringen in geel- of roze goud of platina, die je meest waardevolle verhalen vertellen in één of vijf regels, naargelang je wensen. Met WORDS Jewelry kan je met je vingers je diepste gevoelens uitdrukken.

words_jewelry_dragen

(Via ELLE Belgique, Elisabeth Clauss)