3 swimwear labels voor minimalistische beach girls

Geüpdatet op 11 mei 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
3 swimwear labels voor minimalistische beach girls

Voorlopig nog geen bikini- en strandweer, maar een voorbereid vrouw is er twee waard. Nog niets om straks op het strand aan te doen? ELLE zocht drie nieuwe swimwear merkjes: basic, cool en met een zekere je-ne-sais-quoi.

Baserange

 

Baserange-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode

Minimialistische 'easy-to-wear', dat is het Deens-Franse Baserange in een notendop. Het no-nonsense label bestaat uit een volwaardige collectie met jumpsuits, jurken en broeken van zijde satijn of canvas. Cleane snit, monochrome, neutrale tonen, met oker en oranje als uitschieters. Wij zijn redelijk zot van de swimwear-lijn, met niet enkel badpakken en de typische driehoekbikini, maar ook crop tops in badstof.

Baserange-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode-2

 

De stukken worden geproduceerd uit kwalitatieve, organische materialen, met zo weinig mogelijk impact op het milieu. Natuurlijke schoonheid en diversiteit zijn sleutelwoorden, op de website worden de stukken getoond door échte meisjes en vrouwen, in alle maten, gewichten en kleuren. Een welgemeende fuck you naar een modewereld waar size 0 nog te vaak de norm is. Toplabel dus!

Top 66,67€, badpak 108,33€. Via baserange.net

1/

Lido

 

Lido-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode-2

Ja, we houden van labels als Wildfox en Black Milk, maar we hebben niet altijd zin in een badpak met poesjes- of flamingoprint. Laat staan dat we altijd in Disney-stemming zijn. Dan is het gloednieuw merkje Lido een leuke en stijlvolle afwisseling. De lijn is duidelijk: urban, modern en functioneel. Meer uitgepuurd vind je het niet, de collectie bestaat uit twee badpakken en vier bikini's, in vier verschillende kleuren. That's it! De stukken worden bovendien in Venetië gemaakt, de Italiaanse degelijkheid krijg je er dus bovenop.

 

Lido-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode

Bikini vanaf 105€, badpak 145€. Via lido-lido.com

2/

Made by Dawn

Made by Dawn-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode

Made by Dawn is romantischer en poëtischer dan bovenstaande swimwear merkjes. Oprichtster Dawn Peterson heeft Hawaiiaanse roots, maar woont en werkt samen met haar (zaken)partner Kirk in Californië. Aan dromerigheid en exotiek geen gebrek dus. De bikini's en badpakken met rushes of diep uitgesneden decolletés refereren naar de ongerepte natuur van Dawns geboorteplek. Heerlijk origineel.

Made by Dawn-swimwear-SS17-badpak-bikini-zomer-badmode-2

Badpak vanaf 239€, bikinitop vanaf 121€. Via madebydawn.com