Petit Bateau lanceert capsulecollectie met winnaar Festival Hyères

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Petit Bateau lanceert capsulecollectie met winnaar Festival Hyères

Petit Bateau lanceert voor het vierde jaar op rij een capsulecollectie in samenwerking met de winnaar van het Modefestival van Hyères. De Japanse ontwerper Wataru Tominaga is dit jaar de gelukzak.

Eind deze week vindt in het Zuid-Franse Hyères de 32-ste editie van het Festival International de Mode et de Photographie plaats. Het wordt aanzien als een van de belangrijkste modewedstrijden, er staat dan ook redelijk wat op het spel. De winnaar van de Grand Prix wint een geldprijs van 15000 euro, een samenwerking met de Métiers d'Art ateliers van Chanel én een capsulecollectie bij Petit Bateau. Ook modehuis Chloé geeft een prijs ter waarde van 15000 euro én daarnaast is er ook nog een publieksprijs. Niet slecht.

Petit Bateau, Festival Hyères, capsulecollectie, Wataru Tominaga, Grand Prix
Wataru Tominaga voor Petit Bateau

Vorig jaar viel de jury unaniem voor de kleurrijke collectie van de Japanse modestudent Wataru Tominaga. Een mannenlijn, maar eigenlijk wil hij zijn creaties liever niet in een gendervakje stoppen. Voor Petit Bateau creëerde hij vier stukken voor vrouwen en twee uniseks looks, herinterpretaties van de klassiekers van het bootjesmerk: de marinière, het t-shirt en de slip. Hij combineert blauwe strepen met rode ruitjes en abstracte bloemen en print die bovendien in laagjes boven elkaar. "Op die manier krijg je een ritmische en melodieuze creatie", aldus Tominaga.

Afgestudeerde La Cambre bij finalisten

Dit jaar is de aan La Cambre afgestudeerde Française Marine Serre een van de tien genomineerden. Met haar afstudeercollectie 'Radical Call for Love' viel ze al meermaals in de prijzen én is ze ook genomineerd voor de LVMH-prijs. De Grand Prix in Hyères zou het kroonstuk op haar werk zijn en ongetwijfeld een heuse boost voor haar prille carrière. Voor Viktor & Rolf betekende hun overwinning in 1993 hun internationale doorbraak. Ook de carrières van Anthony Vaccarello en Christian Wijnants namen na hun overwinning een indrukwekkende vlucht.

Fingers crossed dus voor Marine Serre, hou deze website in de gaten voor live verslaggeving van in Hyères.

De capsulelijn van Wataru Tominaga ligt nu in de winkels. Set van 3 slips, 42,90€, top vanaf 59,90€. petit-bateau.be

Petit Bateau, Festival Hyères, capsulecollectie, Wataru Tominaga, Grand Prix