Wolford lanceert duurzame cradle to cradle principe

Geüpdatet op 20 juni 2019 door ELLE België
Wolford lanceert duurzame cradle to cradle principe

Duurzame mode zit in de lift. Meer en meer ontwerpers beseffen dat het belangrijk is om ecologisch te produceren. Ook Wolford springt mee op de kar en komt met een nieuw project: duurzame panty's en lingerie. 

Het doel? Een productiecyclus ontwerpen die geen afval meer creëert. Het bedrijf introduceert als eerste het Cradle to Cradle principe in de lingeriewereld.

Cradle to cradle? 

Letterlijk: van wieg tot wieg. Wolford gaat zijn productieprocessen aanpassen zodat er voedingstoffen voor de aarde uit gegenereerd kunnen worden. Met andere woorden: er gaat niets meer verloren. Zo willen ze panty's en lingerie op de markt brengen die gemaakt zijn met ecologische grondstoffen. Ze zullen ook chemische producten en verf gebruiken die gezond én veilig zijn voor de mens en het milieu.

duurzame_mode_pantys_lingerie_wolford_ecologisch
Wat betekent dit concreet? 

Wolford zal lingerie en panty's maken van Lenzing Modal® (vezels afkomstig van duurzaam beheerde bossen),  infinito® (een biologisch afbreekbare stof) en van ROICA™-draad (deze draad kan afgebroken worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen). Dit zijn dus vezels en stoffen die geen schade toebrengen aan het milieu.

Praktisch: de duurzame panty's zullen verkrijgbaar zijn in de herfst/winter collectie van 2018. Nog even wachten dus!

Pssst! Nog meer weten over ecologische mode? Shop hier een duurzame zonnebril.

(Stagiaire: Maaike Geys)