La Fille d’O opent Antwerpse boetiek

Gepubliceerd op 9 november 2016 door Marjolijn Vanslembrouck
La Fille d’O opent Antwerpse boetiek

In een voormalige bakkerij in hartje Antwerpen opent lingerieontwerpster Murielle Scherre op woensdag 9 november haar tweede eigen boetiek. Heerlijke zoetigheid van een geheel andere orde!

La Fille d'O wordt in de flagshipstore in Gent en wereldwijd in diverse multibrandboetieks verkocht. Maar Antwerpen kon nog wel een goede lingeriewinkel gebruiken, aldus de Gentse ontwerpster. En toen ze na een lange zoektocht de voormalige bakkerij Van Dessel binnenstapte, was het liefde op het eerste zicht. Authentieke ruimtes vol marmer, houten lambrisering en messing, een plek met een geschiedenis. En sympathieke eigenaars. "Toen ik het huurcontract kwam tekenen, had hij een speculaas hartje voor me gemaakt", vertelt ze vertederd. Vijf generaties lang hield zijn familie de warme bakkerij open, gespecialiseerd in speculaas. Nu komt er dus andere zoetigheid voor in de plaats, want de slips, beha's en bodies van La Fille d'O zijn qua stijl zowat het tegendeel van de klassieke witte Sloggi. Naast de lingerie zal je er ook de gelimiteerde kledinglijn Homage vinden, een uit de hand gelopen vervolg op de enkele xl stukken uit Nederlands leer en Indisch hoogwaardig katoen die ze vorig seizoen al maakte.

Scherre heeft haar atelier boven de winkel in Gent, maar de lingerie wordt volledig in het atelier in het landelijke Kemmel gemaakt. Het is niet de makkelijkste en al zeker niet de goedkoopste weg, maar wel een moedige keuze. Ambacht, kwaliteit en eerlijkheid zijn nu eenmaal prioritair binnen de codes van het lingeriehuis.

Voor de aankleding van het historisch pand, nam ze het Gentse architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu onder de arm. "Ik zocht iemand die met het bestaande gebouw, met de verschillende kleinere ruimtes, kon omgaan. En ik wou al lang eens met hen samenwerken", aldus de ontwerpster. Doorheen de ruimtes plaatsten ze metalen studs met her en der top to toe spiegels. "Ik hou van dat achter de schermen gevoel," aldus Scherre, "dit is echt unieke plek. En het is door de goede zorgen van de eigenaars, dat het in zo'n goede staat is."

La Fille d'O, Kasteelpleinstraat 64 in Antwerpen. lafilledo.com

FW16/17
FW16/17
FW16/17
FW16/17
Boetiek in Antwerpen
Boetiek in Antwerpen
Boetiek in Antwerpen
Boetiek in Antwerpen

schermafbeelding-2016-11-08-om-17-59-56