Emma Gelaude ontwerpt capsulecollectie voor Diamanti Per Tutti

Gepubliceerd op 19 mei 2016 door Laure Vandendaele
Emma Gelaude ontwerpt capsulecollectie voor Diamanti Per Tutti

Online influencer en drijvende kracht achter modeblog myfashionblog.be Emma Gelaude ontwierp een capsulecollectie voor het Belgische juwelenmerk Diamanti Per Tutti. Inspiratie vond Emma bij dochtertje Jackie Rio, die onlangs haar eerste verjaardag vierde.

Emma Gelaude kreeg al een tijd geleden de vraag om een collectie voor Diamanti Per Tutti te ontwerpen, maar het was pas na de geboorte van haar dochtertje Jackie Rio dat het concept echt vorm kreeg. Een combinatie van moederlijke gevoelens en diepgewortelde tradities leidden tot een elegante collectie met speelse details die de verschillende ‘tranches de vie’ weerspiegelt.

Op welke manier heb je deze levensfasen naar een juweel vertaald?
De collectie is initieel opgebouwd rond het gourmetarmbandje dat vroeger vaak cadeau gedaan werd bij de geboorte van een kind. Ik vind het armbandje met de naam van de baby erin gegrift een mooie en ontroerende traditie die niet mag vervagen. Daarom heb ik gezocht naar een stijlvolle manier om de gourmet te verwerken in de ketting van de mama. Die hangt rond je nek, dicht bij het hart. Verder ontwierp ik een bedel voor elke belangrijke gebeurtenis, een metafoor voor iedere mijlpaal, van het eerste woordje tot het vertrek uit het ouderlijke nest. Deze symbolische bedels kan je chronologisch bevestigen aan de ketting.

EMMAxDPT_1

Draag je zelf vaak juwelen?
Meer dan vroeger en ik kies steeds voor stukken die een betekenis hebben. Als een juweel nergens voor staat, heeft het voor mij geen meerwaarde en draag ik het niet. Al mijn ringen hebbeneen verhaal, van mijn vintage verlovingsring tot de Love Ring van Cartier die ik van mijn man kreeg na de geboorte van onze dochter. Mijn horloge is naast functioneel ook symbolisch. Het is een Zwitserse Rolex uit 1984, mijn geboortejaar.

Heb je zelf juwelen gekregen of geërfd die grote emotionele waarde hebben?
Van mijn grootmoeder kreeg ik al een paar mooie stukken, vooral juwelen uit de jaren ’60 tot ’80. Het gaat van een juweel van Courrèges tot Pacco Rabane, allemaal statement juwelen die typisch zijn voor die tijd. De dag waarop ik tien jaar samen was met mijn man kreeg ik de Trinity ring van Cartier cadeau.

Zijn er stukken uit je juwelencollectie die je bewaart om later aan Jackie door te geven?
Alles wat ik heb, zal uiteindelijk naar haar gaan. Ik denk dat ik haar voor speciale gelegenheden zoals haar 18de verjaardag of trouwdag een juweel cadeau zal doen.

Jackie Rio was je voornaamste inspiratiebron voor deze lijn, op welke manier inspireert je dochter je verder nog in het dagelijkse leven?
Jackie is een ijkpunt in mijn leven en helpt me om bepaalde situaties naar juiste waarde te schatten. Sinds haar geboorte kan ik de zaken die er eigenlijk niet toe doen beter relativeren. In het licht van haar bestaan zijn er maar een paar zaken die me nog uit mijn evenwicht kunnen brengen. Ze inspireert mij elke dag.

Wat is je favoriete stuk uit de collectie?
De ketting zal ik altijd blijven dragen, ook zonder de bedeltjes. Het is een juweel op zich en ik hou van de hartjes waarvan ik de vorm zelf getekend heb. Bovendien vind ik het een leuke gedachte dat ik dit juweel zelf ontwierp.

EMMAxDPT_2

www.diamantipertutti.com
www.myfashionblog.be