VIDEO. De fabuleuze garderobe van Isabella Blow

Gepubliceerd op 23 november 2013 door Ingeborg Deleye
VIDEO. De fabuleuze garderobe van Isabella Blow

isabellablow1

De expo 'Isabella Blow: Fashion Galore!' opent dit weekend in Londen en stelt een slordige honderd silhouetten uit de beruchte garderobe van het in 2007 overleden mode-icoon tentoon. Filmmaker Ruth Hogben viert de uitbundige stijl van de paradijsvogel met een bijbehorende kortfilm.

De expo in het Londense Somerset House toont silhouetten uit haar extravagante garderobe, in het bevallige gezelschap van foto's en video's van onder anderen Mario Testino en Karl Lagerfeld.

In de kortfilm, die ook op de expo wordt vertoond, showen modellen als Liberty Ross en Xiao Wen Ju topstukken uit Blows persoonlijke collectie op de tonen van When she walks in the room - haar favoriete nummer.

Isabella who?

Isabella Blow staat bekend als de ontdekker én de muze van de Britse modeontwerper Alexander McQueen, al was ook de modejournaliste zelf een kleurrijk stijlicoon. Ze begon ooit als assistente van Anna Wintour, maar maakte het later zélf als moderedacteur van onder meer The Sunday Times, Tatler en de Britse Vogue. Onder het motto 'Discovering people is a big thing, it's like being a mother' zette ze vele grote modetalenten, waaronder McQueen, op de kaart.

Blow pleegde in 2007 zelfmoord op 48-jarige leeftijd, door middel van een overdosis nadat ze te horen had gekregen dat ze kanker had.

De expo 'Isabella Blow: Fashion Galore!' loopt nog tot en met 2 maart in het Londense Somerset House. Alle info via de website.

Bron: The Telegraph