Karl Lagerfeld regiseert nieuwe Chanel kortfillm

Gepubliceerd op 21 november 2013 door Laure Vandendaele
Karl Lagerfeld regiseert nieuwe Chanel kortfillm

ChanelDallas

Karl Lagerfeld verliet zijn tekentafel en maakte tijd voor alweer een nieuw project achter de filmcamera. In zijn nieuwe kortfilm 'The Return' neemt Lagerfeld je mee naar de periode waarin Coco Chanel haar  couturehuis heropende. De kortfilm gaat op 10 december in première in Dallas.

Met 'The Return' zet Karl Lagerfeld alweer een totaalproject neer. De Chanel-ontwerper schreef het scenario en nam, net als bij zijn eerste Chanel kortfilm 'Once Upon A Time', ook de regie voor zijn rekening. Geen Keira Knightley in de rol van een jonge  Gabrielle Chanel deze keer, die eer is voor Geraldine Chaplin (dochter van) weggelegd. Ook de Britse acteur Rupert Everett maakt zijn opwachting in de kortfilm. Verder passeren ook Anna Mouglalis, Lady Amanda Harlech, Arielle Dombasle, Kati Nescher, Vincent Darré en Sam McKnight de revue.

In 'The Return' neemt Lagerfeld het publiek mee naar het Parijs van 1954, het jaar waarin Coco Chanel haar couturehuis opnieuw op de kaart zette. De kortfilm gaat op 10 december, aan de vooravond van het Paris-Dallas 2013/14 Métiers d'Arts defilé, in première in Dallas.

The Return-Geraldine Chaplin © Olivier Saillant

The Return-Geraldine Chaplin and the cast © Olivier Saillant

The Return-Geraldine Chaplin, Kati Nescher &Karl Lagerfeld©O.Saillant