3 overheerlijke recepten met pindakaas

Geüpdatet op 23 maart 2016 door ELLE België
3 overheerlijke recepten met pindakaas

Als dessert, ontbijt of avondmaal, pindakaas is lekker op elk moment van de dag. Pindapizza, anyone? 

1. Snack

Banaan met pindakaas

©Talesofakitchen
©Talesofakitchen

Easy does it. Snijd een banaan in twee, smeer een laag pindakaas op beide helften en bestrooi met garnituur (rozijnen, havervlokken, chiazaad) naar keuze. Ideaal als lekker dessertje of ontbijt.

Pindaburger

questcequongoute
©questcequeongoute

Snijd een appel in platte schijfjes (niet middendoor) en smeer tussen 2 schijven een dikke laag pindakaas. Voeg walnoten toe om het crunchy te maken en klaar is kees!

1/

2. Zoutig zoet

Pindasaus

©Simplyrecipes
©Simplyrecipes

Wat heb je nodig?

2 kipfilets (500 g)

2 verse tomaten of 1 blik geconcentreerde tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

3 soeplepels pindakaas

Olijfolie

Zout, peper

Gember

Koriander

25 cl water of 10 cl kokosmelk

Stap 1:

Snij de kipfilets in kleine stukjes. Maak vervolgens een marinade met de blokjes kip, gember, knoflook en een eetlepel olijfolie. Laat gedurende 1.30 à 2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2:

Giet de gemarineerde kip in een kookpot, wok- of braadpan. Kook op een laag vuurtje en voeg de gesnipperde ui toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de bereiding of giet het tomatenconcentraat erbij.

Stap 3:

Voeg 3 eetlepels pindakaas toe bij de bereiding. Voeg ook 25 cl water of 10 cl kokosmelk - voor wat extra smaak -  toe en meng goed. Laat 20 minuten sudderen en strooi er wat koriander overheen. Nu nog een snuifje zout en wat peper en de kip met pindakaassaus is klaar!

©bunsinmyoven
©bunsinmyoven

Je kan deze saus eten met noedels en zelfs met scampi's. Yummie!

2/

3. Hoofdgerecht-dessert

Pindapizza 

©chocolatewithgrace
©chocolatewithgrace

Wat heb je nodig?

300 g bloem

3 soeplepels olijfolie

Een half blokje gist

1 snuifje zout

1 koffielepel suiker

Stap 1:

Doe de bloem, suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet daar 3 lepels olijfolie in. Meng in een andere kom de gist met 10 cl water en voeg vervolgens toe aan het bloemmengsel tot je een stevig deeg krijgt.

Stap 2:

Kneed het deeg op een werkblad en voeg extra bloem toe indien nodig. Wanneer het deeg goed gekneed is, laat zo'n 30 minuutjes staan.

Stap 3:

Rol het deeg uit tot een platte schijf. Maak met een vork kleine gaatjes in het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza zo'n 5 à 6 minuten.

Stap 4:

Haal het pizzadeeg uit de oven en smeer er pindakaas over. Garneer met ingrediënten naar keuze: appel, peer, banaan, marshmallow, havermout, chocoladedruppels, rozijnen... Zet vervolgens de pizza nog een laatste keer in de over voor 5 minuten. De pindakaaspizza is nu klaar! Smakelijk!

Quesa-pinda-dillas of pindapanini 

©budgetbytes
©budgetbytes

Of het nu in een tortilla, een broodje of pannenkoek is, pindakaas past overal bij. Voor een zoutere quesadilla kan je kip, avocado of scampi toevoegen. Voor een zoete tortilla zijn vruchten zoals appel, banaan of peer een perfect ingrediënt. Niets belet je om wat fondant chocolade toe te voegen voor dat extra tikkeltje meer!

(Laura Vermeire via Elle Belgique)