Bal Rat Mort @ Oostende

Gepubliceerd op 13 februari 2016 door Christin Ho
Bal Rat Mort @ Oostende

Op 5 maart worden de zalen van het Kursaal in Oostende in de glitter en glamour van de Roaring Twenties gegoten voor de 118e editie van Bal Rat Mort!

Op een avond belandden 16 Oostendenaars, met onder hen schilder James Ensor, in ‘Rat Mort’ in het Montmartrekwartier. Ze werden volledig ondergedompeld in het Parijse nachtleven. Reden genoeg om drie jaar later, in 1898, de eerste editie van het 'Bal du Rat Mort' in het leven te roepen als ode aan die onvergetelijke nacht in de lichtstad.

Het bal is ondertussen al aan zijn 118de editie toe. Bal Rat Mort zet de teletijdmachine in werking en neemt je voor deze editie mee naar de Roaring Twenties met fotoshoots in prachtige decors, dansinitiaties, een heuse ‘Beauty Boudoir’ , een accordeonist en een dj met een echte grammofoon. Ook een live Big Band en een streepje Burlesque als special act kunnen niet ontbreken! De zalen van Het Kursaal krijgen ook een make-over. Denk aan Art-Deco, Black&Gold, grote kristallen luchters, pluimen, oldtimers en tonnen glitter.

Kom verkleed in een flapper dress of een dandylicious smoking. De beste outfits worden beloond!

balratmort1