BRANDLOVE: Aikyou

Geüpdatet op 29 januari 2016 door Laure Vandendaele
BRANDLOVE: Aikyou

De Duitse ontwerpster Bianca Renninger en Gabriele Meini houden van borsten. Of die nu groot of klein zijn, dat maakt hen niet uit. Toch richt het duo zich met hun lingerielabel Aikyou vooral op vrouwen met een kleine cup, want ook die kunnen best wat steun gebruiken.

Sinds de dag dat je je eerste beha’tje kocht, weet je: de zoektocht naar het vinden van een goede beha is niet altijd even gemakkelijk. Trinny en Susannah konden het belang van een beha op maat tijdens hun modemissies niet hard genoeg benadrukken. En toch loopt het nog steeds bij heel wat vrouwen fout. Vrouwen met een flinke boezem grijpen nog te vaak naar een te kleine beha en vrouwen met een kleine borsten verpakken ze soms noodgedwongen in slecht passende beha’s met voorgevormde cups. ‘Zonde’ vinden ontwerpsters Bianca Renniger en Gabriele Meini. Hun lingerielabel Aikyou specialiseert zich dan ook in sexy, vrouwelijke lingerie voor vrouwen met kleine borsten.

Bianca en Gabriele, ontwerpsters achter Aikyou
Bianca en Gabriele, ontwerpsters achter Aikyou

Waarom enkel lingerie voor kleine borsten?
Gabriele: Het idee kwam er nadat we beiden ondervonden hoe moeilijk het was om mooi aansluitend en goed gemaakt ondergoed te vinden dat  aan de noden van kleine borsten voldoet. Al te vaak lijkt het immers dat kleine borsten er enkel zijn om met gevulde push-up beha’s omhoog geduwd te worden. En dat terwijl kleine borsten prima zijn zoals zijn. Met kleine borsten is niets verkeerd, het is enkel de beha die verkeerd is.

Wat is de grootste moeilijkheid bij het zoeken naar een mooie beha voor vrouwen met kleine borsten.
Bianca: De meeste beha’s zijn ontworpen voor een breed gamma aan cupmaten en hebben vrij harde beugels en vullingen. Zo ontstaat een soort van uniform model waardoor elk paar borsten er gelijkaardig gaat uitzien. Elk lichaam is uniek dus het is belangrijk dat je een snit en stijl vindt die bij jouw rondingen past. Maar al te vaak dragen vrouwen met kleine borsten voorgevormde beha’s die niet echt passen en enkel met ‘lucht’ lijken gevuld te zijn.

Stella Rose
Stella Rose

Hoe verschilt Aikyou dan van andere lingeriemerken?
Gabriele: Onze beha’s zijn heel eenvoudig. Dankzij hun snit accentueren ze de vorm van kleine borsten zonder ze te veranderen. Ons merk is sexy en vrouwelijk. Wij gebruiken geen beugels waardoor onze ontwerpen naast mooi ook zacht en flexibel zijn. Onze lingerie past zich als het ware aan aan jouw lichaam, het is een plezier om te dragen. Een kleine cupmaat heeft minder steun nodig, daardoor kunnen wij met meer delicate materialen werken. Zo kiezen we vaak voor zeer fijne schouderbandjes van Fairtrade katoen. We hebben de snit van onze beha’s volledig aangepast  en herwerkt zodat ze de voordelen van kleine borsten extra belichten, Want ook kleine borsten zijn mooi en sexy zoals ze zijn, net zoals dat alle andere cupmaten dat ook zijn.

Milla
Milla

Wat zijn dan de voordelen van een kleinere cupmaat?
Bianca: Omdat je beha minder gewicht moet dragen, kan er op stylinggebied meer geëxperimenteerd worden. Onze beha’s zijn soms eerder modeaccessoires dan een functioneel stukje textiel. Je kan ze probleemloos combineren met een schouderloos topje of dragen onder een transparante blouse of een wijdmazig gebreide trui. Wij ontwerpen fashion forward stukken die gezien mogen worden. Het is dan ook geen verrassing dat wij kleine borsten razend sexy vinden!

Meer info en shoppen via www.aikyou.de