Interview. Wim Bruynooghe Spring Summer MMXVI

Geüpdatet op 1 november 2015 door Christin Ho
Interview. Wim Bruynooghe Spring Summer MMXVISAMSUNG CSC

[caption id="attachment_102877" align="aligncenter" width="600"] Foto: Monica Ho[/caption]

Jonge ontwerpers als Wim Bruynooghe verdienen meerdere duwtjes in de rug! Afgelopen week stelde hij zijn nieuwe SS collectie 2016 voor in het ModeMuseum van Antwerpen tijdens een diner verzorgd door food stylist Erik Vernieuwe. Gekend om zijn gesofisticeerde kledingstukken met diagonale en korsetlijnen en het rijke gebruik van jersey, stelt Elle.be Wim Bruynooghes werk en zijn nieuwe collectie aan jullie voor. 

1/

Foto: Monica Ho

1.Wat is het verhaal achter je SS collectie 2016?

Wim Bruynooghe: Met deze collectie wou ik graag nieuwe horizonten verkennen, zonder meteen een geheel nieuw verhaal te vertellen. Ik werkte ook nog meer dan ooit tevoren op mijn gevoel bij het ontwerpen, wat duidelijk merkbaar is in vele stukken. De drappages zijn grillig en minder gecontroleerd, de contrasten tussen de verschillende elementen groter, de kleuren feller,...

2/

wimbruynooghe4
Foto: Kris De Smedt

2.Voor de nieuwe lookbook heb je samengewerkt met het bekende Belgische model en actrice Delfine Bafort. Hoe is die samenwerking verlopen?

Wim Bruynooghe: Met Delfine was er enkele jaren geleden al een klik toen we samenwerkten voor een film die Laur (Dillen Storms, mijn verloofde) maakte rond mijn afstudeercollectie LENA. Ze vond de poëtische manier waarop Laur mijn wereld vertaalde erg interessant.

Bovendien is Delfine het toonbeeld van een "Wim Bruynooghe vrouw". Net als Anouck Lepere overigens, met wie we onlangs hebben geshoot voor de campagne van onze herfst/wintercollectie 2015. Echte vrouwen met een enorme aantrekkingskracht.

wimbruynooghe5
Foto: Kris De Smedt

3/

Foto: Monica Ho

3. Al sinds het prille begin van je carrière speel je graag met diagonale lijnen en plooien, is het je kenmerk geworden?

Wim Bruynooghe: Ze maken inderdaad al sinds mijn afstudeercollectie deel uit van het verhaal en zijn heel herkenbaar. Ze zijn een referentie naar de constante verandering van mijn geliefde Noordzee. (nvdr. Wim groeide op aan de kust.)

4/

Foto: Monica Ho

4.Na je studies ben je onmiddellijk begonnen als ontwerper en heb je ervoor gekozen om, in tegenstelling tot vele ex-studenten van de Modeacademie, geen stage te lopen bij een ontwerper. Waarom?

Wim Bruynooghe:  Niets was gepland. Na mijn modestudies dacht ik er nog over na om een opleiding beeldhouwkunst te volgen, maar het is anders uitgedraaid. Ik werd gevraagd om mijn collectie in Parijs te tonen tijdens de modeweken en voor ik het wist was ik op zoek naar leveranciers, producenten,... Ik wist nergens iets vanaf, maar het boeide me. Nu nog steeds, het is een fantastische leerschool.

5/

5.Op je Instagramaccount hijs je graag beroemdheden in je bekende corsetjurk. Een originele zet om de aandacht van de sterren te trekken.

Wim Bruynooghe: Ze gaan inderdaad niet onopgemerkt voorbij. Dankzij deze stunt kreeg ik al aanvragen binnen van stylisten en sterren als Conchita Wurst. Eigenlijk zijn de weekly icons een gimmick, een knipoog naar al die sterren en hun miljoenendeals met merken. Door onze key pieces, bv. de corsetjurk, op hen te tekenen halen we ook covers en miljoenenadvertenties.