De sprekers

1819
Dé informatiedienst bij uitstek voor al wie onderneemt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De dienst 1819 is dé informatiedienst bij uitstek voor al wie onderneemt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Haar doel is tweeledig: ondernemers eerstelijnsinformatie verschaffen over de verschillende aspecten die gelinkt zijn aan de uitoefening van een economische activiteit en de bedrijven oriënteren doorheen het netwerk van Brusselse bedrijfsbegeleidende instellingen en organisaties. Daarnaast ijvert de dienst 1819 ervoor de ondernemerscultuur te verspreiden en sensibiliseert zij daartoe vooral de jongeren, vrouwen en werkzoekenden in Brussel.

ACTIRIS

Onze opdrachten

Onze bestaansreden: het recht op arbeid voor elke Brusselaar uitvoeren en de Brusselse werkgelegenheidsgraad doen stijgen. 

De bestaansreden van Actiris is tweeledig:

  1. Het recht op arbeid voor elke Brusselaar uitvoeren zoals gewaarborgd door artikels 23 van de Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Actiris in zijn dimensie van individuele dienstverlening.
  2. Bijdragen tot de economische en fiscale gezondheid en de sociale cohesie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door de toename van de Brusselse werkgelegenheidsgraad: Actiris in zijn dimensie van maatschappelijke dienstverlening.

Twee strategische en transversale opdrachten

  1. Een kwalitatieve begeleiding verzekeren voor alle werkzoekenden tijdens hun doorstroming naar een duurzame en kwalitatieve tewerkstelling. Teneinde deze opdracht te vervullen, verbindt Actiris zich er met de hulp van zijn partners toe om elke werkzoekende een kwalitatieve begeleiding aan te bieden alsook om het aanbod aan beschikbare oplossingen uit te breiden.
  2. Oplossingen bieden aan alle werkgevers bij hun zoektocht naar medewerkers en medewerksters. Teneinde deze opdracht te vervullen, verbindt Actiris zich ertoe om met de hulp van zijn partners aan elke werkgever die dit wenst, ongeacht zijn grootte, een waaier aan eenvoudige, doeltreffende en gratis diensten aan te bieden met het oog op doeltreffende matching.
ADELINE CUNY
Gecertificeerd bemiddelaarster, trainer, coach

Adeline Cuny heeft 15 jaar gewerkt als directielid in verschillende grote culturele instellingen. Ze is nu bemiddelaarster gecertificeerd door de Federale Commissie voor Bemiddeling in burgerlijke- en handelszaken en familiezaken. Ze werkt eveneens als coach en trainer en is gespecialiseerd in coaching voor scholen en ouders. Tijdens haar carrière begeleidde Adeline al heel wat vrouwen bij hun beroepsdoorstroming.

ALEXANDER DE CROO
Vice-eersteminister en minister van Financiën, belast met Bestrijding van de fiscale fraude, en minister van Ontwikkelingssamenwerking

Alexander De Croo volgde een opleiding handelsingenieur en behaalde in 2004 een MBA aan de Kellogg School of Management in Chicago. Daarna ging hij aan de slag als consultant.

Hij begon zijn carrière in 2009 en werd datzelfde jaar verkozen tot voorzitter van Open Vld. Momenteel is hij vice-eersteminister, minister van Financiën, belast met Bestrijding van de fiscale fraude en minister van Ontwikkelingssamenwerking. Naast zijn politieke carrière zet Alexander De Croo zich in voor de strijd voor gendergelijkheid. Hij heeft ook een boek geschreven over dit onderwerp, “De eeuw van de vrouw: hoe feminisme ook mannen bevrijdt”, dat in 2018 uitgegeven werd.

ALEXIS LEBEDOFF
Country Director bij Facebook België

Alexis Lebedoff is gepassioneerd door alles wat met technologie en creativiteit te maken heeft en heeft altijd gewerkt voor bedrijven die voorlopers zijn op vlak van innovatie. In 1999 begon hij zijn carrière bij Winbox, een Belgische internetstartup. Daarna trad hij in dienst bij Belgacom Skynet en vervolgens bij Microsoft, waar hij werkte als advertising director voor België. Sinds 2012 is Alexis Country Manager bij Facebook België. Hij werkt nauw samen met grote merken en bedrijven om strategische oplossingen te bieden voor hun communicatiedoelstellingen.

ALINE FRANKFORT
Oprichtster van Creative Consulteam, gastprofessor aan de UCL

Aline Frankfort is de oprichtster van Creative Consulteam en helpt mensen om dingen op een andere manier te zien en anders te denken. Ze spoort hen aan om hun denkwijze uit te dagen en hun blik te verruimen om het onbekende te verkennen met behulp van hun verbeelding. Concreet maakt ze de weg voor je vrij om efficiëntere en creatievere beslissingen te nemen voor je toekomst. Aline geeft haar ervaring op vlak van creativiteit en innovatie ook door aan de studenten van de UCL als gastprofessor.

AMELIE ALLEMAN
Oprichtster van het rekruteringsplatform Betuned

Amélie Alleman is onderneemster in de rekruteringssector. In 2009 richtte ze het IT-rekruterings- en consultancybedrijf Akros Solutions op. De onderneming kende een groot succes en in 2013 werd Amélie uitgeroepen tot "Beste vrouwelijke bedrijfsleider van België" door Trends Tendances. Na een mooie groei besloot ze haar bedrijf te verkopen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daarom richtte ze onlangs Betuned op, een innovatief rekruteringsplatform dat inzicht probeert te krijgen in bedrijven om zo het talent te vinden dat echt bij hen past.

AMELIE DAGUES
Medeoprichtster van HLX en coach voor de digitale transformatie van organisaties

Amélie Dagues is afgestudeerd aan de HEC en heeft een certificaat coaching (CT, Transformance Pro) en Appreciative Inquiry. 15 jaar lang ontwikkelde ze de digitale activiteit van verschillende merken in de reis- en toerismesector. Daarna wilde ze coach worden om organisaties te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Momenteel werkt ze bij HLX, dat ze mede oprichtte en waar ze haar ervaring in de kunst om succes te boeken in de digitale wereld in de praktijk brengt.

ANN DE BISSCHOP
Wellbeing consultant, gastspreekster

Na een loopbaan van meer dan 25 jaar in de mediawereld waar ze verschillende managementfuncties bekleedde, besloot Ann de Bisschop zich toe te spitsen op het welzijn van werknemers. Als Wellbeing Director bij Medialaan heeft ze een bepaalde expertise ontwikkeld die ze wil doorgeven via haar activiteiten als consultant en keynotespeaker. Ann beseft als geen ander dat de werkomgeving en het werkritme van veel bedrijven een negatieve impact hebben op de werknemers. Op haar website deelt ze haar beste tips en tricks om jouw team op de juiste manier te begeleiden en te inspireren.

ANNE EVERARD
Schrijfster, medeoprichtster van Read My Lips

Anne Everard is juriste van opleiding en heeft verschillende beroepen uitgeoefend. Ze begon als consultant in de Oostbloklanden, werkte als advocate bij Allen&Overy, ging vervolgens aan de slag als directrice van de juridische en human resources afdelingen bij Tele2 en was ook adjunct-directrice van de Belgische minister van Economie.

Na een periode waarin ze zichzelf in vraag stelde, was ze in 2011 een van de medeoprichters van het kantoor dat gastsprekers aanbiedt Read My Lips en werd ze schrijfster. Haar "Guide du burn-out" is een zeer concreet werk bedoeld om de mechanismen van een burn-out te leren vatten en het probleem zo te voorkomen of zelfs tegen te gaan. Dankzij haar talrijke beroepservaringen kan ze haar conferenties gemakkelijk aanpassen aan de doelgroep en zo de beste tips geven om een duurzaam beroepsleven te leiden.

ANNE-SOFIE REHFELD
Onderneemster, CEO van The Library Group

Anne-Sofie van den Born Rehfeld is een Deense onderneemster. Ze staat aan het hoofd van The Library Group met in totaal drie coworking spaces en business centra in Brussel. Anne-Sofie gaf haar bedrijf een Scandinavische twist die gebaseerd is op het evenwicht tussen het privé- en beroepsleven en op de waarden van vriendelijkheid en vrijgevigheid. The Library Group werd een groot voorbeeld genoemd door de Europese Commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie.

Anne-Sofie heeft ook heel wat ervaring opgedaan op vlak van communicatie, de positionering van luxeproducten, Deens design en community building.

ANNE-SOPHIE REHFELD

Anne-Sofie van den Born Rehfeld is een Deense onderneemster. Ze staat aan het hoofd van The Library Group, een geheel van drie coworking-ruimtes en zakencentra in Brussel. Anne-Sofie gaf haar bedrijf een Scandinavische twist die gebaseerd is op het evenwicht tussen het privé- en beroepsleven en op de waarden van vriendelijkheid en vrijgevigheid. The Library Group werd een groot voorbeeld genoemd door de Europese Commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie. Anne-Sofie heeft ook een uitgebreide ervaring op vlak van communicatie, de positionering van luxeproducten, Deens design en community building.

ANNELEEN VAN MEERVENNE
Talent & Strategy Organization Consultant bij Accenture

Anneleen ging aan de slag bij Accenture in 2014, waar ze werkt als strategy consultant voor de afdeling Talent & Organization. Ze heeft ervaring op vlak van culturele transformatie en leiderschapsontwikkeling, het HR-bedrijfsmodel en merk-, inkoop- en rekruteringsstrategie. Anneleen houdt ervan te werken op de kruising tussen de mensen en de organisatie.

ARNAUD PEETERS
Oprichter en Managing Director van AML ASSUR

Arnaud Peeters heeft steeds als zelfstandige gewerkt. Hij heeft heel wat beroepservaringen achter de rug: hij richtte onder meer Snowtrip op, ontwikkelde de franchise van Glacier Zizi en creëerde en organiseerde de Rhodathlon. Vandaag staat hij aan het hoofd van AML, een kantoor dat gespecialiseerd is in risicoanalyse en in de bijstand en verdediging van de belangen van zelfstandigen.

ARSENIA CORCOBA SANTAMARIA
Oprichtster van Tombo Leadership Consulting

De Spaanse Arsenia Corcoba behaalde een diploma marketing aan Groep T van de KU Leuven en is de oprichtster van Tombo Leadership Consulting. Ze helpt individuen en organisaties om een duurzaam en connected leadership op te bouwen. Ze is ook lid van The Coaching Fellowship, een internationaal coaching programma voor jonge vrouwelijke leaders. Arsenia is topatlete in de vechtkunst en beschikt over alle vaardigheden om je te helpen je leadership te verbeteren.

AURELIE COUVREUR
Coach Lean Startup, medeoprichtster van Digitaly

Aurélie Couvreur volgde een opleiding economie en bekleedde verschillende marketingposities bij grote bedrijven (D'Ieteren, Microsoft, Swift) alvorens ze de stap zette naar het ondernemerschap. Ze is gepassioneerd door technologie en was een van de oprichters van Digitaly om bedrijven te begeleiden bij hun digitale marketingstrategie.

Aurélie is ook de organisatrice van de Digital Boostcamps van het Microsoft Innovation Center en van Leaders in Transition. Om haar ervaringen te delen geeft ze regelmatig lezingen en vormingen over de digitale transformatie.

Heb je een startup? Aurélie begeleidt je via verschillende incubatoren (Nest'Up, Leansquare, Impulse, Cap Innove).

BERNARD CLERFAYT
Minister van Werkgelegenheid, dierenwelzijn, digitale overgang en lokale autoriteiten
BRIGITTE KESSEL
Style consultant en identity coach

Brigitte Kessel heeft een diploma kunstgeschiedenis en is identity coach en gastspreekster. Haar visie op kledij? Er een hulpmiddel van maken dat in dienst staat van de drager. Ze gebruikt een garderobe strategisch als springplank om je zelfbewustzijn te verhogen en je ambities te helpen waarmaken. Brigitte begeleidt haar klanten dagelijks bij hun stilistische en persoonlijke ontplooiing tijdens een persoonlijke afspraak of een workshop voor groepen. Ze is actief in Parijs en Brussel en geeft ook professionele vormingen over "Style en Personality" om haar methode door te geven. Om haar werk in één zin samen te vatten: "Jij bent uniek, jouw stijl bevestigt het".

BRUXELLES FORMATION
Professionele training en coaching

Bruxelles Formation is de Franstalige openbare dienst die verantwoordelijk is voor de beroepsopleiding in het Brussels Gewest.

CAMILLE COPPENS
Oprichtster van Dazibao Antwerp

Camille Coppens behaalde een diploma public relations aan het IHECS en een master management aan de EADA Business School in Barcelona. Daar ontdekte ze met veel enthousiasme de wereld van het ondernemerschap. Ze werd ondergedompeld in het universum van de juwelen en is gepassioneerd door diamanten. Camille richtte dan ook Dazibao op met als doel om betaalbare luxesieraden te ontwerpen die je dagelijks kan dragen. Haar doel? Het imago van de diamant van onder het stof halen en ze toegankelijk maken voor het grote publiek.

CAROLE VAN DER WILT
Advocate bij de balie van Brussel

Carole Van der Wilt is advocate bij de balie van Brussel en werkt voor CEW & partners. Sinds 2016 is ze ook trainer bij het Brusselse opleidingscentrum efp.

CAROLINE DUFRANE
Owner & Co-founder @ My Little Ananas

Caroline heeft 12 jaar ervaring achter de rug op vlak van Human Resources. Ze werkte eerst als consultant bij verschillende grote bedrijven in België, Frankrijk en Luxemburg. Vervolgens kreeg ze interesse in Coaching en volgde ze een gedegen opleiding van ongeveer 2 jaar aan de fantastische Leading & Coaching Academy.
Ze werkte verschillende jaren als expat in Afrika, waar ze opleidingen gaf rond management, leadership en communicatie aan werknemers binnen verschillende internationale ngo's en instanties van de Verenigde Naties.
Bij haar terugkeer in Europa besloot ze Belgische kmo's en startups die actief zijn in de digitale sector op menselijk niveau ondersteuning te bieden bij hun groei.
Vandaag begeleidt ze ambitieuze ondernemers om hun HR-doelstellingen te behalen via opleidingen, coaching en consulting. Daarnaast biedt ze ook individuele coaching aan voor mensen die een overgang meemaken in hun loopbaan of hun leven.
Ze blijft zich uiteraard ook voortdurend bijscholen. Zo volgt ze momenteel een cursus van 1 jaar aan het Institute for Integrative Nutrition.
Bovendien is ze zelf ook onderneemster met haar project van draagzakken voor baby's made in Belgium dat vorm begint te krijgen.

CAROLINE VAN KEYMEULEN DE OLIVERA
Managing Director Agence C

Internationaal erkend coach, NWOW en coworking expert

Caroline Van Keymeulen de Oliveira is journaliste van opleiding en een life long learner. Nadat ze 10 jaar aan het hoofd staat van een succesvol event staffing en advies bureau ruilt ze België in voor Azië om op zoek te gaan naar haar Ikigai. Als nomad entrepreneur coacht ze er in verschillende landen bedrijfsleiders die ondanks hun mooie carrière geen geluk ervaren. Ze keert terug naar Europa en na een intensieve coaching opleiding en trainings bij onder meer Tony Robbins en  Joseph McClendon III bundelt Caroline haar verschillende hoeden onder de noemer Human 2 Human. Haar purpose is duidelijk: inspireren. Laat je dan ook op Elle Active onderdompelen in de wereld van Ikigai met deze creatieve duizendpoot.

CAROLINE WEILER
Potential & Talents Explorer | Change Facilitator | IKIGAI expert | Storyteller | Inspiring U to Live Your Life Your Way

Caroline Weiler is juriste van opleiding, onderneemster in hart en nieren en van nature uit erg nieuwsgierig. In 2011 besloot ze om te beginnen aan haar reis van bewustwording, overgang en professionele omscholing.
Verrijkt door haar zoektocht naar zichzelf en naar betekenis lanceerde ze in 2016 Visual Story Mapping©, dat later Caroline Weiler.Inspire werd.
Caroline werkt vanuit talrijke denkpistes en hulpmiddelen om het zelfbewustzijn te verbeteren. Haar missie bestaat erin individuen en ondernemers te inspireren om zowel in hun persoonlijke als professionele leven betekenis te vinden en na te gaan wat hen gelukkig maakt.
Als IKIGAÏ-expert biedt ze nu op maat gemaakte begeleiding aan via coaching, IKIGAÏ-trainingen, conferenties en bezinningsverblijven rond persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

CATHERINE JACOBS
Consultant en personal shopper bij Dress Your Smile

Catherine Jacobs is gediplomeerd consultant op vlak van kleur, stijl en imago en personal shopper. Ze houdt ervan vrouwen advies te bieden die op een keerpunt staan in hun leven. Met haar extraverte karakter en grote dosis empathie heeft ze haar carrière opgebouwd rond samenwerkingen en ontmoetingen met andere mensen. Ze geeft haar kennis en advies met veel passie door aan vrouwen die hun zelfvertrouwen willen boosten.

Ze werkt ook als vrijwilliger samen met de vzw Re-Source Association (CHIREC), een organisatie die vrouwen met kanker helpt hun levenskwaliteit te verbeteren. Ze geeft hen make-over tips om hen te helpen zich beter in hun vel te voelen.

CEDRIC CAUDERLIER
Lead digital strategist bij Mountainview en docent aan de Solvay Business School

Cédric Cauderlier heeft vijftien jaar ervaring in de digitale wereld op zak, zowel in agentschappen als bij verschillende advertisers. Tien jaar geleden startte hij een van de eerste digitale agentschappen in België op. In 2013 richtte Cédric Mountainview op, een agentschap gespecialiseerd in digitale strategie. Hij gebruikt al zijn ervaring om bedrijven te helpen begrijpen welke rol deze nieuwe digitale uitdagingen kunnen spelen in hun communicatie. Heel wat internationale bedrijven schonken hem trouwens al hun vertrouwen.

CÉLINE VANDEN EYNDE
Onafhankelijke journalist - productie en audiovisuele productie

Met haar diploma van de Solvay Brussels School of Economics & Management op zak lanceerde Céline de Studio Orientation die talrijke coaching- en consultancydiensten aanbiedt in bedrijven, waaronder:
- de begeleiding van innovatie;
- training in design thinking in bedrijven;
- consulting om te leren omgaan met verandering;
- training en coaching rond positief management.

De begeleiding wordt op maat gemaakt voor de klant. Ze kunnen worden gevolgd in de studio of in het bedrijf, individueel of als projectteam, op de korte termijn (een reeks trainingen) of op de lange termijn voor een globale projectopvolging.

CHIARA DE CARO
Coach and Trainer

Chiara begeleidt u bij het zoeken naar uw passies en uw talenten om uw professionele project op te bouwen, uw carrièreverandering of het starten van uw bedrijf. Samen met behulp van coachingstools en NLP werken we aan uw doelstellingen, uw beperkende overtuigingen, uw waarden en uw actieplan om je dromen te realiseren.

CHOUNA LOMPONDA
Founder Success DiverStory ASBL, Expert Communicatie & Media, Betrokken burger strijd tegen discriminatie

Bijna 20 jaar ervaring in de mediasector en de communicatie van organisaties en bedrijven. Zo kan de loopbaan samengevat worden van deze experte, huidige Directrice Communicatie van het CCLJ, voormalige woordvoerster van het Joods Museum van België en consultant. Ze wordt regelmatig gevraagd als gastspreekster en geeft professionals trainingen rond media- en communicatiestrategieën. Chouna Lomponda is ook een toegewijde burger die zich inzet voor kwesties die verband houden met gender en discriminatie. Naar aanleiding van een nieuwspost lanceerde ze een project waarmee ze in de kijker zet wat België te bieden heeft op vlak van intellectuele en professionele succesverhalen. In deze campagne tegen discriminatie en racisme stelt ze daarom nieuwe rolmodellen in de samenleving voor. Deze campagne die ze leidt, is getiteld #DeLaReussiteParmiVous en wordt uitgevoerd door de vzw Success DiverStory waarvan ze voorzitster is.

https://www.facebook.com/sdstory.org/

https://www.instagram.com/successdiverstory/?hl=fr

CHRISTELLE GOBLET
Coach bij Neolis

Christelle Goblet volgde een opleiding brand management en communication aan de Vlerick Business School. Voordat ze coach werd, werkte ze eerst in de consultancy sector, onder andere bij PwC, IBM en Accenture. Sinds 2019 is Christelle mentor bij Team4Job. Met veel enthousiasme en energie helpt ze leaders en hun teams dagelijks zowel hun persoonlijke als hun professionele doelen te bereiken.

 

CHRISTOPHE DEGRAEVE
Oprichter en CEO van Underside

Vanaf zijn vijf jaar leerde Christophe Degraeve lezen en schrijven op een computer. Hij is fan van nieuwe technologieën, kunstmatige intelligentie en de popcultuur en werkt momenteel als ondernemer in de digitale wereld.

 

CLAIRE GODDING
Senior Counsel Diversity Inclusion & Societal Needs, Febelfin

Claire (Godding) is juriste en mama van drie kinderen. Na een gevarieerde carrière binnen de bank werd Claire in 2010 benoemd tot Head of Diversity & Inclusion bij BNP Paribas Fortis. In 2019 startte Claire bij Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Daar bouwt ze verder aan een meer diverse, multiculturele en inclusieve financiële sector. Claire zetelt ook in de Raad van Bestuur van UNIA en Myria. Daarnaast is ze co-voorzitster van de vereniging Women in Finance en het DMAB-netwerk (Diversity Managers Association Belgium).

CLAIRE MUNCK
CEO van Be Angels

CEO van Be Angels, een netwerk dat particuliere investeerders in contact brengt met ondernemingen die op zoek zijn naar financiering en een van de Europese leiders is in hun werkgebied. Ze is de oprichtster van de Women Business Angels Club, die meer vrouwen wil aanmoedigen om te investeren in startups en om het aantal gefinancierde dossiers te verhogen die opgericht of mede opgericht werden door vrouwen.

CLAUDIA LOMMA
Content Strategy Manager bij VOO
CORINNE MURAZ
Gecertificeerd coach bij Quelle Belle Journée

Een paar jaar geleden besloot Corinne Muraz haar functie als manager bij een wereldwijd toonaangevend energiebedrijf aan de kant te schuiven om op zoek te gaan naar zichzelf. Vandaag is ze gecertificeerd coach. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, ben je je zelfvertrouwen kwijt of wil je leren omgaan met conflicten? Corinne helpt je een stapje terug te nemen om meer vooruitgang te boeken.

DANIELLE MOENS
Partner & Owner at Centre for Balanced Leadership

Danielle Moens volgde een opleiding tot coach bij de International Coach Federation.
Naast de oprichting van het Centre for Balanced Leadership ontwikkelde ze de SHINE-
training waarmee ze vrouwen helpt hun carrière proactief te beheren. Ze heeft al meer
dan 2.000 vrouwen met een managementfunctie over de hele wereld gecoacht met
uitstekende resultaten. Danielle was ook medeoprichtster van 3 Europese netwerken:
WISE (Women in ICT), WISH (Women in Science and Healthcare) en SWITCH (Women in
Engineering and Chemical Industry).

DIANE THIBAUT
Leadership coach, trainer, gastspreekster

Diane Thibaut is geboeid door mensen en wat hen drijft om op een bepaalde manier te handelen. Ze is criminologe van opleiding en zette zich aanvankelijk in voor de re-integratie van zededelinquenten. Vervolgens nam ze de leiding aan over een team van criminologen die door de minister van Binnenlandse Zaken waren aangesteld om plannen voor de preventie van criminaliteit te ontwikkelen.

Diane heeft een opleiding in management, communicatie, coaching en neurocognitieve en gedragsbenadering (ANC) gevolgd. Ze biedt passende oplossingen voor kwesties die verband houden met duurzame motivatie, stresspreventie, conflictbeheersing en het omgaan met moeilijke persoonlijkheden.

DIEDERIK VAN NIEUWENHOVE
Medeoprichter van Melioka, directeur van BluStorm

Diederik Van Nieuwenhove heeft een master in de rechten (Universiteit van Gent) en is een Gallup-gecertificeerde coach. In 2018 was hij medeoprichter van Melioka. Hij is ervan overtuigd dat de betrokkenheid van personeel tot betere prestaties leidt en begeleidt bedrijven op een concrete manier om een toegewijde gemeenschap op te bouwen op het werk.

ELKE JEURISSEN
Medeoprichtster van Glassroots, oprichtster van het Straffe Madammen Netwerk en Fierce Ladies Tribe, gastspreekster, schrijfster

Elke Jeurissen is medeoprichtster van Glassroots, een onderneming die zaakvoerders helpt verandering makkelijker te maken door de juiste mensen te betrekken. Ze heeft ook de netwerken Straffe Madammen Netwerk en Fierce Ladies Tribe opgericht, waarbij ze haar ervaring ten dienste stelt van vrouwen zodat ze sneller hogerop kunnen geraken. Dit programma is gebaseerd op de reële ervaring van meer dan 2.500 vrouwen met een leidinggevende functie in België. Elke helpt bedrijven ook op weg naar een inclusive leadership.

ELODIE JULIEN
Medeoprichtster van Kaboom Agency

Stil blijven staan? Nooit! Elodie Julian is het toonbeeld van levenslang leren. Na een opleiding boekhouding runde ze een centrum voor gemeenschappelijke diensten in Tunesië. Daarnaast werkte ze ook in de textiel-, voedingsmiddelen-, medische apparatuur- en handelssector. Vervolgens keerde Elodie terug naar Frankrijk, waar ze verschillende beroepservaringen opdeed en een opleiding Lean Management volgde. In 2018 richtte ze mede Kaboom Agency op, waarin ze bedrijven helpt hun menselijk kapitaal op een slimme en gezonde manier te ontwikkelen. Haar carrière samengevat in enkele woorden? Nieuwsgierigheid, humor en een goed humeur.

ELS JANS
Chief Human Resources Officer bij AXA België

Els Jans is juriste van opleiding. Ze studeerde rechten aan de VUB en behaalde een master sociaal recht aan de ULB. Ze begon haar carrière bij de Bank Brussel Lambert (voorloper ING België) als juridisch adviseur voor de afdeling human resources. In 2012 ging ze aan de slag bij AXA, waar ze momenteel de functie van Chief Human Resources Officer bekleedt.

EMILIE STEINBACH
Neurowetenschapster en oprichtster van Feed Your Brain

Emilie is een jonge neurowetenschapster en is geïnteresseerd in de impact van onze levensstijl op de gezondheid van onze hersenen. Ze behaalde een diploma neurologie en neuropsychologie (Dual MSc, MSc University London College, MSc Maastricht University) en volgde een opleiding Neuro-Nutrition (SIIN, Parijs). Nu bereidt ze zich voor op een doctoraat in de darmmicrobiologie.

Naast haar academisch onderzoek wilde Emilie dichter bij mensen komen. Daarom richtte ze Feed Your Brain op, een startup die het grote publiek leert hoe ze hun "brain and mind health" kunnen optimaliseren. Via haar sociale netwerken en conferenties geeft ze mensen advies om hun prestaties te optimaliseren, hun slaap te verbeteren of stress te voorkomen.

FABIENNE RAMOISY
Senior Consultant at Progress Consulting & Change and transformation Consultant. Certified coach.

Fabienne was 20 jaar actief op het gebied van HR en het omgaan met verandering. Als HRD, veranderingscoach en consultant heeft ze altijd gewerkt in een context van grote transformaties (herstructurering, fusies en overnames, liberalisering van de markt). Als alleenstaande moeder met 4 kinderen moest Fabienne 1.001 interne hulpmiddelen vinden om een harmonieus evenwicht te blijven vinden tussen haar leven als kaderlid en als moeder. Momenteel werkt ze als consultant en coach bij Progress Consulting.

FATIMA ZIBOUH
Experte/ analiste diversiteits- en antidiscriminatiebeleid bij Actiris, onderzoekster politieke wetenschappen

Fatima Zibouh heeft een diploma politieke wetenschappen en een master met een specialisatie in mensenrechten. Sinds 2007 is ze onderzoekster aan het CEDEM en momenteel werkt ze aan een doctoraat politieke en sociale wetenschappen. Fatima Zibouh heeft over het algemeen een grote expertise op vlak van de omgang met etno-culturele diversiteit. Sinds 2017 werkt ze bij Actiris als experte en analiste op het gebied van het diversiteits- en antidiscriminatiebeleid.

FLORENCE BLAIMONT
CEO WoWo Community

Florence Blaimont is CEO van de WoWo Community, de nummer één ontwikkelingscommunity voor vrouwen in België waar het professionele en het spirituele verenigd worden. Vijf jaar geleden is Florence gescheiden en moest ze nieuwe time-managementmethoden vinden om haar startup WoWo Community (naast haar toenmalige job) op te starten met een baby van 18 maanden onder haar hoede en zonder specifieke hulp. Vandaag is WoWo Community aanwezig in 6 regio's, bestaat het uit een team van 12 vrouwen en wordt het elke week gevolgd door 80.000 vrouwen op de sociale netwerken.

FLORENCE PERES
Gastspreekster, trainer en consultant bij Better Minds at Work

Florence Peres is een gecertificeerde mindfulness-coach die gespecialiseerd is in het omgaan met stress en burn-out. Al bijna 20 jaar is ze actief in de digitale media- en internetindustrie. Haar ervaring wordt weerspiegeld in de programma's die ze heeft ontwikkeld om werknemers meer bewust te maken van stress die veroorzaakt wordt door technologie en geconcentreerd werk. Florence is ook de auteur van Digital Detox (Lannoo, 2017).

FLORENCE POURTOIS
Managing Director bij Manacoach

Florence Pourtois volgde een opleiding tot handelsingenieur aan de Solvay Business School.  Ze is geboeid door collectieve intelligentie en de uitdagingen voor organisaties en mensen en besloot hiervan haar werk te maken. Zo staat Florence vandaag aan het hoofd van Manacoach, een bedrijf dat ondernemingen begeleidt die verandering willen. Haar doel? De zaken in beweging zetten en bedrijven helpen innoveren.

FLORENCE SANDIS
Oprichtster van Brisez le Plafond de Verre en Voorzitster van MediaClub'Elles

Florence Sandis is schrijfster, consultant, gastspreekster en coach gespecialiseerd in female leadership. Ze studeerde af aan de Sciences-Po Paris en de DESS Audiovisual Communication van de Sorbonne en is ook gecertificeerd door de École Centrale d'Hypnose van Parijs.

Ze is de oprichtster van het adviesbureau Brisez le Plafond de Verre en MediaClub'Elles, een vereniging die streeft naar meer mediapariteit. Haar favoriete thema's die ze regelmatig bespreekt tijdens haar lezingen zijn onder andere het female leadership, de ontwikkeling van je eigenheid, de kunst van het pitchen en de bevordering van de gendergelijkheid in het bedrijfsleven.

Haar boek "Brisez le Plafond de Verre : 12 clés pour réussir au féminin" werd gepubliceerd in 2017. De schrijfster biedt in haar boek een uitgebreide reeks tips en praktische oefeningen om vrouwen te helpen op de top te mikken en ze ook te bereiken.

FRED COLANTONIO
Leaders & Entrepreneurs | groei • innovatie • digitale strategie| Spreker (+865), Business Coaching, 7 boeken

Fred Colantonio is criminoloog van opleiding en werkte 5 jaar in het Belgische openbaar
bestuur. Zijn ondernemingsdrang en wens om zijn eigen verhaal te schrijven zetten hem
ertoe aan om zich te lanceren als ondernemer. Zo richtte hij zijn eigen communicatie- en
marketingagentschap op. Fred Colantonio is bovendien schrijver en publiceerde reeds 5
boeken. Daarnaast is hij ook gastspreker. Zijn specialiteit? Een innovatieve methode
voor de juiste houding aan te nemen om van je beroepsleven een succesverhaal te
maken: L’attitude des Héros®. Hij ondersteunt bedrijven en ondernemers bij hun
startup, hun groeistrategie en de ontwikkeling van innovatie.

FREDERIQUE CHARLIER
Erkend bemiddelaar & " Search Inside Yourself " Certified Teacher

Frédérique is een gepassioneerde bemiddelaarster die haar jarenlange ervaring inzet om teams in bedrijven beter te helpen presteren en zich te ontplooien in de huidige werkwereld. Tijdens haar meer dan 20 jaar lange loopbaan in de financiële dienstensector vulde Frédérique heel wat managementfuncties in en ontwikkelde ze een passie voor interpersoonlijke relaties.
Ze stelde vast en ondervond dat de ondernemingen van vandaag vaak de middelen missen om conflicten te voorkomen en te beheren. Daarom ging ze op zoek naar praktische en toegankelijke hulpmiddelen rond emotionele intelligentie, communicatie en onderhandeling die ze vandaag met bedrijven deelt.
Frédérique was de eerste gecertificeerde SIY-trainer in België en is gefascineerd door de ervaring van transformatie die de deelnemers beleven. "Ik ben zo blij dat ik die vaardigheden kan delen om mensen en teams efficiënter te helpen communiceren, hun prestaties te verbeteren en zich beter te voelen! Nu is het mijn beurt om de tools te delen waarnaar ik als leader op zoek was."
Tijdens haar opleiding gaf Frédérique SIY-vormingen aan organisaties over heel Europa in uiteenlopende sectoren, waaronder engineering, de financiële, energie-, telecommunicatie- en industriële sector. Sinds 2015 is ze medezaakvoerster van TRUE TALK, een adviesbureau dat training en advies biedt aan bedrijven bij sociale en commerciële conflicten. Haar grootste wens is nu om kinderen vanaf jonge leeftijd te helpen anders om te gaan met hun conflicten.

GÉRALDINE VAN DER STICHELE
Senior Vice President Operations, STIB

Als econoom en met een diploma fiscaal recht op zak begon Géraldine haar loopbaan als assistente bij de UCL en de faculteiten van de universiteit Saint-Louis. Vervolgens ging ze 5 jaar aan de slag in de wereld van de ministeriële ambten en bekleedde ze de functie van adjunct-kabinetschef.
In 2006 trad ze in dienst bij de MIVB, waar ze vijf verschillende financiële en operationele functies bekleedde. In 2011 werd ze als Network Director verantwoordelijk voor de bepaling van het openbaarvervoernetwerk en in 2014 werd ze SVP Finance & Services. Dankzij deze verschillende functies leerde ze de verschillende facetten van de enorme uitdaging kennen die de Brusselse mobiliteit vormt. Sinds december 2018 bekleedt ze de functie van SVP Operations. Deze divisie telt het grootste aantal werknemers van de MIVB (6.000 mensen) en omvat de activiteiten Bus, Tram, Metro, maar ook beveiliging en preventie. In deze afdeling staat de menselijke uitdaging voorop!
Haar grootste uitdaging als moeder van 3 kinderen? Het goede voorbeeld geven, haar fundamentele waarden doorgeven en dat allemaal met een glimlach!

GISÈLE DEDOBBELEER
Director bij Talent.brussels (Brussels Public Service - Brussel Openbaar Ambt)

Gisèle Dedobbeleer, master in letteren aan de ULB en een specialisatie in uitgeverij aan de UCL, werkte 8 jaar in dit sector. In 2004 trad ze toe tot de

Brusselse gewestelijke overheidsdienst op HR-afdelingen. In 2016 heeft de Brusselse regering haar de oprichting van een nieuwe organisatie, talent.brussels, toevertrouwd, wiens twee hoge ambtenaren net zijn benoemd. Deze organisatie biedt haar werkpartners gedeelde HR-oplossingen, voornamelijk op het gebied van statutaire selectie, selectie en evaluatie van gewestelijke topmanagers en beheer van interne diversiteit.

 

 

GOEDELE LEYSSEN
Lifestyle coach, schrijfster, gastspreekster, voedingsdeskundige, yoga instructor

Goedele Leyssen heeft meer dan één pijl op haar boog. Nadat ze 12 jaar als journalist voor het tijdschrift Feeling werkte, combineert ze nu haar activiteiten als gastspreekster, yoga instructor, sound healer, holistisch nutritionist en schrijfster. Terwijl haar privé- en beroepsleven volop aan het veranderen waren, besloot Goedele het vliegtuig te nemen richting India, waar ze in contact kwam met yoga en meditatie. In 2012 besloot ze haar ontslag in te dienen en aan een nieuw leven vol uitdagingen en onzekerheden te beginnen. Sindsdien heeft ze drie boeken geschreven, waaronder "MoodFood: eat happy, be happy", en heeft een blog waarop ze advies verleent. Haar doel? Haar tips doorgeven en verspreiden om anderen te helpen een gezond leven te leiden.

GREGOR CHAPELLE
Algemeen directeur van Actiris

Na zijn studie rechten aan de UCL behaalde Grégor Chapelle een master in public administration aan de Kennedy School of Government van de Harvard University. Hij werkte bij McKinsey en was in 2006 medeoprichter van het advocatenkantoor Quartier des Libertés. In hetzelfde jaar werd Gregor Chapelle schepen van Vorst belast met werk, handel, economische ontwikkeling, sociale economie en de heropleving van de wijken. In 2011 werd hij door de Brusselse regering benoemd tot algemeen directeur van Actiris.

HANNA KUIKKA
Oprichtster van Nowlicious

Kunstenares, coach en onderneemster Hanna Kuikka heeft verschillende pijlen op haar boog. Hanna volgde een marketingopleiding aan verschillende universiteiten over de hele wereld (Mikkeli University, Kouvola University en University of Windsor) en staat nu aan het hoofd van haar eigen lifestyle-merk, Nowlicious. Ze besloot om hiervan een ware filosofie te maken en startte een online academie op die je de kunst aanleert om je leven vorm te geven naar je eigen beeld. Haar doel? Ondersteuning bieden aan iedereen die een project heeft of een droom wil waarmaken.

HELENA DEMUYNCK
Oprichtster en Managing Partner bij Oxygen 4 Leadership

Helena is Managing Partner bij Oxygen 4 Leadership. Ze ondersteunt en helpt leidinggevenden, teams en organisaties die hun leiderschap en teamdynamiek verder willen ontwikkelen. Haar doel? Een constructieve samenwerking opbouwen op basis van vertrouwen en inzicht. Naast haar dagelijkse werk ten dienste van organisaties geeft Helena conferenties over female leadership.

HELENE DASSY
Partner en Quality and Design Manager bij Underside

Hélène Dassy behaalde een diploma handelsingenieur aan de Universiteit van Namen en ging in 2017 aan de slag bij Underside. Twee jaar later ging ze een samenwerking aan met Christophe Degraeve om zich volledig toe te wijden aan de toekomst van dit agentschap dat actief is op vlak van de digitale transformatie van bedrijven.

HELENE FEUILLAT
Corporate Coach en Trainer, Blikopener

Na een loopbaan van 15 jaar als manager beslist Hélène Feuillat in 2008 – het begin van de economische crisis- een nieuwe beroepsuitdaging aan te gaan. Ze kiest voor lef en ambitie, geeft haar ontslag, volgt een coachingopleiding en begint een nieuwe carrière als zelfstandige coach. Het blijkt een fantastische zet: in 2009 wordt ze uitgeroepen tot "Business Personality of the Year" door Trends Tendances/Knack en Business Magazine.

Hélène is ondertussen welbekend als coach en trainer in de internationale bedrijfswereld. Ze begeleidt zowel top managers, werknemers en particulieren rond onderwerpen zoals zelfvertrouwen, leiderschap (met een gender twist), teamontwikkeling en efficiënte communicatie. Hélène blijft haar kennis bijschaven en leren werken vanuit vernieuwende benaderingen. Haar pragmatische en no-nonsense aanpak is gebaseerd op erkende tools zoals MBTI, kernkwaliteiten van Ofman, the Toltec agreements, de Lego© Serious Play© methode enz.

HELGA WILLEMS
Adem en stress coach

In 2011 waagde Helga de stap zich als ondernemer te lanceren om van haar passie haar werk te maken. Momenteel runt ze haar eigen adempraktijk in Leuven, waar ze mensen helpt om rustiger te leren ademen dankzij de Buteyko-methode. Deze ademhalingstechniek staat erom bekend problemen in verband met stress, hyperventilatie, angst, astma of vermoeidheid te kunnen verminderen. Helga begeleidt zo professionals om te leren omgaan met stress in een bedrijf of zich voor te bereiden op het spreken in het openbaar.

HILDE DEBACKERE
ICF Certified Business Coach (PCC)-Communication Expert

Hilde Debackere is coach en zaakvoerder van de firma’  Words That Matter’. Haar missie is  om de kwaliteit van de dialoog tussen mensen te verbeteren. Als coach en trainer helpt ze mensen en bedrijven om beter met zichtzelf en met elkaar te connecteren. Dankzij coaching kunnen mensen gemakkelijker hun wensen en  doelstellingen formuleren en waarmaken.

ISABELLA LENARDUZZI
Social Entrepreneur, expert in gender equality at work, owner of JUMP "Promoting gender equality, advancing the economy"

Ze is een sociaal onderneemster die zich inzet voor de thema's werkgelegenheid en gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Deskundige, gastspreekster, consultant, columniste en redactrice.
Oprichtster en CEO van JUMP for Equality - www.jump.eu.com en www.jumpforme.eu
Erkend als Ashoka Fellow
Coauteur van "Europee, 10 donne che fanno l'Europa" (Textus Edizioni)

ISABELLE BERTRAND
Bestuurder bij ISYNAPSE, neurocoach

Na een gevarieerde loopbaan volgende Isabelle Bertrand een opleiding tot coach. Ze is professional coach gecertificeerd door Coach Ways International en lid van de International Coach Federation.

In 2016 besloot Isabelle ondernemer te worden als professional coach gespecialiseerd in neurowetenschappen en cognitieve wetenschappen. Ze is geboeid door de mechanismen van het menselijke gedrag en wil mensen begeleiden bij veranderingsprocessen, management of de ontwikkeling van hun positie als ondernemer.

JEF VAN IN
CEO van AXA België

Jef Van In studeerde af als handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde een Executive MBA aan de Flanders Business School van Antwerpen. Hij begon zijn loopbaan bij de Bank Brussel Lambert en de Sumitomo Bank. Daarna trad hij in dienst bij ING, waar hij verschillende functies bekleedde op gewestelijk en nationaal niveau. Hij was ook algemeen directeur van ING Retail Banking in Oekraïne. In 2011 trad hij toe tot de AXA-groep als Chief Executive Officer van AXA Bank Europe. Jef Van In was ook voorzitter van de Supervisory Boards of AXA Insurance in Polen, Tsjechië, Oekraïne, Roemenië en Hongarije.

 

JOHN-ALEXANDER BOGAERTS
Oprichter van businessclub B19 en de Zoute People Group, hoofdredacteur van de satirische krant PAN, medeoprichter van de School19

Nadat hij zijn studies aan de Brussels School (opgericht door zijn vader Rudy Bogaerts) had afgerond en het toelatingsexamen had behaald aan de Ecole Polytechnique, ging hij geschiedenis studeren. John-Alexander begon zijn carrière in 1996 in de sector van de evenementencommunicatie. Hij was vervolgens medeoprichter van de ruimte K-nal in Brussel, waarna hij in 2004 de Zoute People Group oprichtte. In 2009 nam hij de leiding over van de satirische krant Pan. Hij creëerde ook de businessclub B19 en was medeoprichter van Momentum. Hij was bovendien medeoprichter van de School 19, die hij beschouwt als een echte incubator van talent en die de beste vaardigheden voor digitaal ondernemerschap samenbrengt.

JORIS VANDENDOOREN
Responsable Marketing et Communication chez Ardennes-Etape. Conseiller marketing et éditorial chez MEDIA + 1

Joris Vandendooren is journalist van opleiding en ontwikkelde na zijn studies al snel interesse voor de eerder marketinggerelateerde aspecten van zijn werk. Hij was achtereenvolgens digital manager in een persgroep, directeur van het agentschap DOOH en hoofdredacteur. Nu is hij aan de slag als marketingdirecteur bij Ardennes-Etape en media-consultant en coach voor Pilote-Media, een programma voor mediaondernemerschap.

JULIE DEDRY
Oprichtster van Unlimit-it, gastspreekster, consultant

Julie Dedry heeft een diploma managementwetenschappen en kruidenkunde en haar loopbaan is al net zo gevarieerd. Ze heeft zes jaar ervaring opgedaan in bankmarketing, twee jaar in het coachen van starters en meer dan zes jaar als internationaal model. Nu wijdt Julie haar leven als zelfstandige aan een cosmeticamerk en de uitwerking van haar coaching-methode "Unlimit-it". Via deze laatste activiteit helpt Julie mannen en vrouwen een leven te leiden waarin ze geen compromissen moeten sluiten en hun volledige potentieel te bereiken.

JULIE FOULON
Co-founder, MolenGeek & CEO Girleek.TECH

Het platform Girleek werd in 2011 opgericht door Julie Foulon en heeft als doel om nieuwe technologieën toegankelijk te maken voor vrouwen. Het biedt hen de mogelijkheid om inspiratie op te doen, de nieuwste technologische trends te ontdekken en nieuwe digitale vaardigheden te verwerven om aan de afzondering te ontsnappen, financieel onafhankelijk te worden, hun carrière te ontwikkelen en/of hun baan van morgen vorm te geven.

Al 10 jaar zijn Julie Foulon en Girleek betrokken bij de creatie van een inspirerend medium voor vrouwen Girleek.net met meer dan 800 artikels en video's en meer dan 25.000 leden; het management van BetaGroup, de grootste startup-community in België met meer dan 8.000 leden; het uitbouwen van de Startit @ kbc community; de oprichting van MolenGeek, een technologisch en innovatief ecosysteem dat bestaat uit een coderingsschool en een startup-incubator (MolenGeek).

JULIE MORTON
Medeoprichtster van Story to Line

Julie werkte bij MAD, een gerenommeerd instituut waar ze de kans kreeg om samen te werken met Belgische en Europese ontwerpers. Ze gaf er advies aan meer dan 140 starters en ondernemers in de mode- en designwereld. In oktober 2018 richtten Julie en Marie-Amélie Rolin Story to Line op, een innovatief label waarmee Europese ontwerpers rechtstreeks in China kunnen verkopen waarbij ze heel wat steun van het label krijgen.

JULIETTE DEBRUXELLES
Head of Editorial @DIGIZIK. Editorialist @ELLE Belgique
KAREN VERHEYDEN
Strategic advisor en trainer bij MPRESSIONS

Met 20 jaar ervaring op zak biedt Karen Verheyden advies en coaching aan bedrijven om hen te helpen groeien. Ze is opgegroeid in een ondernemersfamilie en is altijd nieuwsgierig geweest naar de geheimen achter het voortbestaan van een bedrijf. Volgens haar schuilt het geheim in de vermenselijking van organisaties. Via concrete methoden helpt ze je je omzet te verhogen, je prestatievermogen te ontwikkelen of de beste kandidaten en klanten aan te trekken door je focus te richten op de belangen van je werknemers.

KRIS COLPAERT
Personal & Team Coach * Trainer * HR Consultant * Author

Kris Colpaert is bedrijfspsychologe. Ze is reeds meer dan 20 jaar actief in de bedrijfswereld, waarbij ze bedrijven begeleidt in hun groei en de continue ontwikkeling van hun medewerkers. In 2008 richtte ze haar consulting bedrijf op met de naam Confide, wat verwijst naar vertrouwen. Ze is werkzaam als consultant en trainer, werkt graag op de ontwikkeling van talenten en organisaties. Daarnaast werkt ze als coach, zowel personal coaching als team coaching. Ze ontwikkelt en begeleidt graag teams op basis van Insights Discovery. Als trainer geeft ze workshops, o.a. rond intergenerationeel samenwerken, veerkracht ontwikkelen, groeimindset. Ze is tevens docent aan de Universiteit van Gent en bracht haar 2de boek uit in 2018: ’50 tinten wijs

LOUBNA AZGHOUD
Experte in economisch, digitaal en genderbeleid, COO Women in Business en Women in Tech

Loubna Azghoud is experte op vlak van overheidsbeleid. Ze heeft voor heel wat Belgische ministers op verschillende machtsniveaus gewerkt. Naast haar werk zet Loubna zich al vele jaren in voor gendergelijkheid en sociale integratie. Ze heeft een passie voor de digitale transformatie en de kansen die deze biedt om een meer egalitaire wereld op te bouwen.

Loubna werd reeds uitgenodigd als keynotespeaker op verschillende internationale fora (EU, US State Department, OESO). Onlangs lanceerde ze twee communicatiecampagnes ten gunste van vrouwen, #TimesUpGoDigital en #SheGoesForIt.

LUCIE VAN DAMME
Oprichtster van Slurp Co

Lucie Van Damme is een jonge onderneemster uit Brussel die aan het hoofd staat van Slurp Co, het eerste bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale communicatie in de food & drinks-sector in Brussel.

Ze heeft een opleiding kunst en marketing genoten en haar nieuwsgierigheid spoort haar aan om allerhande domeinen te ontdekken. Aan het einde van haar studies in 2010, toen ze haar blog creëerde, raakte Lucie gepassioneerd door sociale netwerken en influence marketing. Nadat ze de bekendheid van een gerenommeerd hotel en restaurant in de hoofdstad explosief deed toenemen, besefte ze dat ze van haar talent voor de digitale wereld haar beroep wilde maken. Zo richtte ze in 2018 uiteindelijk haar eigen agentschap Slurp Co op.

MAGALY NELLI
Freelancer digitale communicatie bij CYGNUM

Als freelancer digitale communicatie werkte Magaly Nelli eerst vijftien jaar als communicatieverantwoordelijke voor verenigingen en in de publieke en privésector.

In 2008 besloot ze haar eigen bureau voor digitale communicatie Cygnum op te richten. Als consultant en trainer helpt ze haar klanten zich een weg te banen doorheen de jungle van het web en de sociale netwerken. Ze begeleidt hen om hun content meer waarde te geven bij hun doelpubliek en hun zakelijke doelstellingen op een efficiënte manier te bereiken.

MAHA KARIM HOSSELET
Oprichter van MKKM I Social Media Experts & President @FAM - Belgian Association of Marketing

Maha Karim-Hosselet, speaker aan de Social Media Summit, expert in sociale media en oprichter van het MKKM I Social Media Experts Agency met relevante referenties in de gezondheids-, distributie-,  luxe-, en financiënsector.

MARIE GUÉRIN
Editor-in-Chief ELLE België
MARIE-AMELIE ROLIN
Medeoprichtster van Story to Line

Marie-Amélie werkte zeven jaar in de mode-industrie. Ze begon haar loopbaan bij Louis Vuitton en Diane von Furstenberg, waarna ze in 2018 besloot de stap naar het ondernemerschap te zetten. Samen met Julie Morton richtte Millie Story to Line op, een innovatief label waarmee Europese ontwerpers rechtstreeks in China kunnen verkopen waarbij ze heel wat steun van het label krijgen.

MARIE-LAURENCE DUBOIS
Consultant in documentbeheer en records management bij Valorescence

Marie-Laurence heeft meer dan 20 jaar ervaring op vlak van documentatieonderzoek, informatie- en archiefbeheer en de organisatie van klasseringen. Na in verschillende sectoren te hebben gewerkt, besloot ze in 2014 de stap naar het ondernemerschap te zetten. Via Valorescence stelt Marie-Laurence haar expertise ten dienste van organisaties die hun informatiebeheer, kennisuitwisseling en archivering van gegevens willen verbeteren.

Ze geeft ook les aan verschillende hogescholen en is voorzitster van de vereniging van Franstalige archivarissen in België.

MARIE-LAURENCE STEVIGNY
Creative Director en oprichtster van MLSTUDIO

De Belgische Marie-Laurence Stevigny studeerde af aan de Chambre Syndicale de la Haute Couture Parisienne en werkt al meer dan twintig jaar samen met verschillende accessoiresmerken. Bij haar werk nemen vakmanschap en de mens een centrale plaats in. Ze werkte reeds samen met Balmain en Nina Ricci en ontwerpt momenteel de collecties van het Franse handschoenenmerk Agnelle. Haar doelstellingen zijn verlangen creëren en verhalen vertellen via de stukken die ze ontwerpt.

MARTA POGORZELSKA
Inclusion & Diversity Lead en Solution Architect bij Accenture Belux

Marta behaalde een master toegepaste economische wetenschappers aan de KU Leuven met een specialisatie in internationaal zakenwezen. In 2000 ging ze aan de slag bij Accenture, waar ze tien jaar lang advies verstrekte aan klanten over heel Europa. Terwijl ze ervaring opdeed, bleef Marta het Inclusion and Diversity Program van Accenture BeLux verder ontwikkelen, dat ze nu leidt.

MARTINE RENSONNET
Oprichtster van Sémentiel, coach, trainer

Als landschapsarchitecte en ontwikkelingsagente en via haar activiteit als coach en trainer houdt Martine Rensonnet ervan om ideeën door te geven, (zich) te vernieuwen en mensen te begeleiden. In 2015 richtte ze Sémentiel op, een onderneming die organisaties ondersteuning op maat aanbiedt. Daarbij maakt ze gebruik van haar talenten als coach voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en past ze een neurocognitieve en gedragsmatige benadering toe. Haar motto? "Het is niet nodig om jezelf serieus te nemen om serieus te werken!"

MAXINE DETAELLENAERE
Mode en lifestylejournaliste bij ELLE
Maxine Detaellenaere studeerde af in Engelse en Italiaanse literatuur en in Journalistiek. Ze werkte als journaliste bij onder meer De Tijd, Professional Media Group en Edition Ventures. Sinds 2017 werkt ze als mode- en lifestylejournaliste bij ELLE België.
MURIELLE MARIE
Conscious Career and Business Coach • Sales Agent for Online Talent & Change-Makers • Soulful Productivity Expert

Ik help getalenteerde, creatieve vrouwen hun realiteit te veranderen zodat ze eindelijk hun dromen kunnen waar te maken.

Mijn klanten zijn ambitieuze, inspirerende doeners die de overweldiging, de stress, de zelfsabotage beu zijn. Ze voelen zich rusteloos, klaar voor verandering. Vaak weten ze niet goed wat hun volgende stap moet zijn, dus maken ze zich zorgen dat ze nooit zullen geraken waar ze naartoe willen.

Door het werk dat we samen doen ontdekken ze de tools, cultiveren ze de mindset en krijgen ze de inzichten die nodig zijn om het leven en de carrière die ze echt willen te kunnen bereiken.

Als gecertificeerde en uitvoerig getrainde coach (+1000 coaching uren), en door mijn eigen zoektocht naar een weg uit het perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen, en uitstelgedrag (om er maar enkelen te noemen), weet ik dat ik kan helpen!

Murielle Marie - Dream Alchemist

Bewuste Loopbaan & Business Coach. Soulful Productivity Experte.

 

MYRIAM ROUTIN
Medeoprichtster van Kaboom Agency

Leren en begrijpen zijn Myriams drijfveren. Na een masteropleiding management en een loopbaan van bijna 10 jaar in consulting, wilde ze meer betekenis geven aan haar activiteit. Daarom lanceerde deze vrouw met een passie voor astronomie, persoonlijke en psychologische ontwikkeling zich als onderneemster. Via haar startup Kaboom Agency helpt ze bedrijven hun menselijk kapitaal op een intelligente en gezonde manier te ontwikkelen. Myriam heeft ook opleidingen in MBTI, transactie-analyse en neurocognitieve aanpak gevolgd, waarmee ze haar werk met een brede visie kan benaderen.

NAJAD JONAS-MENOUAR
Oprichtster van Sonemos Media en marketing consultant voor Amazon

Najad Jonas-Menouar begon haar loopbaan als eigenaar van een kunstgalerie en vervolgens als Head of Digital bij Omnicon en leidt intussen haar eigen bedrijf. In 2014 richtte ze Sonemos Media op, een onafhankelijk agentschap dat gespecialiseerd is in consultancy voor creatieve bureaus, advertisers en kmo's. Haar specialiteit? Ondernemers helpen die zich willen lanceren op Amazon!

NANOU HUBEAU
Life coach trainer bij Réussir.be

Nanou Hubeau is al meer dan 30 jaar levenscoach en trainer en heeft een passie voor de fantastische krachten van ons onderbewustzijn. Vroeger was ze erg verlegen en ze wilde deze handicap overwinnen. Daarvoor ging ze op zoek naar het vertrouwen dat ze miste. In 1986 ontdekte ze de NLP-methodiek (neurolinguïstisch programmeren). Die ontdekking veranderde haar leven. Deze Master Practitioner blijft zich steeds bijscholen samen met Amerikaanse leiders op vlak van deze NLP-methode om nog meer inzicht te krijgen in het onderbewustzijn. Zo volgde ze 3 jaar les aan de Zen-school en een cursus Vipassana, deed ze sjamanistische ervaringen op, bestudeerde ze de wijsheid van de Tolteken met Hector Garcia en Miguel Ruiz in Teotihuacan en volgde ze een diepgaandere opleiding op vlak van hypnose, enz. Ze deelt haar ontdekkingen en ervaringen via coaching, training, conferenties en workshops (haar vrienden noemen haar een "Happy life-coach").

NATHALIE DE CNIJF
Oprichtster van Pinwheels, gastspreekster

Sinds haar 20 jaar is Nathalie is autodidactisch onderneemster. Ze heeft verschillende innovatieve bedrijven opgericht die ondersteuning bieden aan organisaties. In 2017 ontwikkelde ze de Pinwheels-methode die gebaseerd is op collectieve intelligentie gericht op het ondernemerschap. Nathalie vervult haar missie door leiders en hun teams te begeleiden bij het analyseren, oplossen en optimaliseren van de problemen die ze ondervinden om het leven voor iedereen binnen de organisatie te vergemakkelijken.

NATHALIE DUMONT
Oprichtster en CEO van Karott nv

Nadat ze eerst een tijdje als apotheker had gewerkt, zette Nathalie Dumont koers naar de mediawereld. Eerst werkte ze als journaliste voor de medische sector, waarna ze hoofdredactrice werd bij CMP Medica België. In 2007 besloot Nathalie haar eigen adviesbureau voor de communicatiesector op te richten dat gespecialiseerd is in gezondheid en voeding.

NICOLAS MEEUS
Ex-Belgische rugby international en oprichter van "Teamfullness"

Nicolas Meeus heeft een passie voor menselijke avonturen. Hij investeert in rugby en steunt graag teams en individuen bij hun projecten. In die optiek richtte hij Teamfullness op, een service die bedrijven en sportteams een extern oor biedt om na te denken, hun menselijk potentieel te ontsluieren en hun eigen magie te ontketenen.

OLIVIA P'TITO
Algemeen directrice van Bruxelles Formation

Olivia P'tito is juriste van opleiding en is gespecialiseerd in sociaal recht en milieurecht. In 2004 werd ze Brussels parlementslid. Ze was met name betrokken bij het luik “werkgelegenheid voor jongeren” van het Solidariteitspact en bij het Doorstromingsprogramma, dat de meest kwetsbare mensen in de maatschappij toelaat de weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt. Olivia P'tito was ook actief als gemeenteraads- en politieraadslid in Sint-Jans-Molenbeek. Tijdens haar loopbaan heeft ze zich bovendien ingezet voor talrijke verenigingen, structuren van sociale economie en een gemeentelijk kinderdagverblijf.

OLIVIER GUILLAUME
Accountant - Fiscalist, oprichter van het kantoor Lieutenant Guillaume

Olivier Guillaume is altijd al zelfstandige geweest. In 2015 richtte hij kantoor Lieutenant Guillaume op, het eerste digitaal fiscaal en boekhoudkundig kantoor dat een gepersonaliseerde ondersteuning biedt die is aangepast aan de situatie van elke ondernemer. Olivier Guillaume werd bovendien ook uitgeroepen tot Digitaal Ondernemer van het jaar 2019.

PATRICIA VINCENT
Coach - Trainer - Outplacement Consultant
PAULINE JANTA-POLCZYNSKI

Pauline is gepassioneerd door emotionele en sociale intelligentie en kwam al gauw tot het besef dat deze aspecten essentieel zijn om haar privé- en/of beroepsleven in goede banen te kunnen leiden.

Daarom volgde Pauline na haar studies een opleiding horsemanship, coaching en therapie in het domein van de Transactionele Analyse en Equine Facilitated Learning.

Via haar werk als coach heeft ze heel wat ervaring opgedaan op vlak van oefeningen en rollenspellen om problemen aan te pakken die te maken hebben met stress, emotionele intelligentie (EQ), authentiek leadership en collectieve intelligentie.

Deze vormen immers de basis om projecten tot een goed einde te brengen, teams te creëren die langdurig goed presteren en slecht werkende systemen aan te passen.

Ze werkt ook met paarden via equicoaching omdat deze dieren indrukwekkende facilitators vormen om zaken te leren en te leren omgaan met verandering.

PERRINE CORVAISIER
Medeoprichtster van Human Learning Expedition, Host van de podcast Talents Précieux

Perrine Corvaisier studeerde aan de CESEM en INSEAD en volgde eveneens een opleiding Design Thinking en Codeveloppement. Ze werkte 20 jaar in de luxe-industrie, waar ze innovatieve internationale projecten leidde. Vervolgens begon ze als onderneemster om de digitale transformatie van bedrijven te begeleiden via consulting en mentoring. Vandaag is ze medeoprichtster van HLX, een consulting agency dat bijdraagt aan het succes van organisaties.

PIERRE BARON
Ondernemer bij BluStorm

Pierre Baron is een Gallup-gecertificeerde coach bij Blustorm. Na diverse professionele ervaringen als consultant, richtte Pierre Blustorm in 2014 op. Ervan overtuigd dat betrokkenheid van medewerkers leidt tot meer prestaties, begeleidt hij bedrijven op een concrete manier om mensen die met een glimlach op het werk.

SAFIA KESSAS
Regisseuse en journaliste bij de RTBF

Safia Kessas volgde een opleiding internationale en Europese politiek en werkt momenteel als journaliste en regisseuse voor de RTBF. Sinds 2017 is ze verantwoordelijk voor een cel Diversiteit en Gelijkheid. Haar inzet in de strijd tegen ongelijkheid en discriminatie keert ook terug in de uitzendingen die ze regelmatig presenteert in de show Matin Première.

SALMA HAOUACH
Economisch commentatrice op Bel RTL, oprichtster van het magazine Le Lab, oprichtster van Content Fabrik

Na haar opleiding aan de Solvay Brussels School werkte Salma Haouach 18 jaar in de marketingsector in erg uiteenlopende domeinen. Met haar passie voor media werkt ze nu als columniste voor Bel RTL en neemt ze deel aan verschillende audiovisuele producties. Ze werkt ook regelmatig mee aan dossiers en achtergrondanalyses voor L'Echo Week-End en Marie-Claire.

SAMIRA ROZAINE
Oprichtster van Rozaine Recruitment

Samira Rozaine heeft 10 jaar ervaring opgedaan in de rekruteringssector. Ze begon haar carrière als consultant en besloot in 2015 haar eigen headhunting agentschap op te richten dat gespecialiseerd is in het opsporen van talenten. Samira Rozaine voert haar werk met veel passie uit en onderscheidt zich door haar creativiteit, haar transparantie en de kwaliteit van haar werk. Deze mix spreekt mensen aan en zorgt ervoor dat ze snel het vertrouwen van kandidaten en grote nationale en internationale bedrijven kan winnen.

SANA AFOUAIZ
Schrijfster, gastspreekster, oprichtster van Womenpreneur Initiative

Sana Afouaiz is van meerdere markten thuis: ze is een bekroonde genderdeskundige, voorvechtster van de vrouwenrechten, openbare spreekster over vrouwenkwesties en bovendien ook de auteur van "Invisible Women of the Middle East". Sana Afouaiz heeft haar kennis al doorgegeven aan universiteiten, tijdens ronde tafels en op evenementen in 40 landen.

In de afgelopen vijf jaar heeft Sana advies verstrekt over genderkwesties aan de Verenigde Naties, de Europese Commissie en verschillende organisaties. Ze was betrokken bij de gesprekken over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en nam deel aan het opstellen van verschillende resoluties en aanbevelingen in New York, Bali, Genève en Parijs. Tot slot werd Sana al voorgesteld aan verschillende vertegenwoordigers van de VN.

SANAE SAADAOUI
Oprichtster van IT as ART

Sanae Saadaoui behaalde een doctoraat in informatica aan de Universiteit van Namen. In 2013 startte ze als onderneemster en richtte ze IT as ART op. Haar doel? Bedrijven motiveren om de digitale en technologische kansen te benutten om hun zaak in de toekomst te doen bloeien. Haar zakelijke benadering van de 21ste eeuw legt de nadruk op de mens en is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van technologie.

SANDRA ROTHENBERGER
Professor in Marketing, Strategy and Innovation Solvay Brussels School of Economics and Management (ULB)

Sandra Rothenberger is sinds 2001 actief op wetenschappelijk en academisch gebied. Ze legt in haar onderzoek en opleidingen de nadruk op strategic marketing, voornamelijk op vlak van prijsstrategie en consumentengedrag. Momenteel staat ze aan het hoofd van de afdeling Strategy, Governance, Marketing and Innovation van de Solvay Brussels School of Economics and Management. Sandra zet zich eveneens in voor haar stichting Tools For Life, een liefdadigheidsinstelling die water-, energie- en onderwijsprojecten opzet over de hele wereld.

SANDRA VANDORPE
Strategy Talent & Organization Lead bij Accenture BeLux

Sandra Vandorpe volgde een opleiding tot handelsingenieur aan de VUB en Solvay en heeft meer dan 20 jaar ervaring op zak op vlak van human resources management. Ze wil zich inzetten om bedrijven te helpen betere werkplekken te worden en goed te presteren. Ze leidt momenteel het Talent & Organization team van Accenture en helpt organisaties om het personeel van de toekomst aan te werven, te leiden en te managen en om hun prestaties te verbeteren. Bij haar werk denkt Sandra graag “out of the box” en deinst ze er niet voor terug uit haar comfortzone te komen.

SARAH BAATOUT
Doctor in de biochemie, hoofd van het laboratorium Radiobiologie van het SCK-CEN, gastdocente aan de universiteiten van Namen, Leuven en Gent

Sarah Baatout staat met veel passie aan het hoofd van het laboratorium Radiobiologie van het onderzoekscentrum SCK-CEN. Ze geeft haar kennis, nieuwsgierigheid en lef ook door aan de studenten van de universiteiten van Namen, Leuven en Gent. Om haar onderzoek op de proef te nemen, nam Sarah Baatout deel aan een missie op de Prinses Elisabethbasis op Antarctica. Ze werd uitgeroepen tot BeSpace-persoonlijkheid van het jaar 2018 voor haar bijdrage aan het ruimteonderzoek en heeft nog veel dromen voor de toekomst. Haar grootste dromen zijn onder andere kanker genezen, een wereldberoemde bioloog worden of in de ruimte reizen.

SIMON-PIERRE BREULS
Medeoprichter en partner van Universem

Simon-Pierre Breuls is gepassioneerd door ondernemerschap en marketing en richtte in 2007 Universem op, een adviesbureau voor digital marketing. Met zijn marketingdiploma op zak begon hij zijn beroepservaring bij kmo's. Daarna vulde hij zijn opleiding aan met een diploma business administration en management van de Solvay Business School. Nieuwsgierig en gepassioneerd als hij is, geeft Simon-Pierre zijn ervaring op vlak van performance marketing door op Solvay als gastdocent. Hij is ook bestuurde bij de Kamer van Koophandel en Industrie van Luik-Verviers-Namen en Digital Wallonia Champions.

SOFIE-ANNE HEYSE
Flow to Grow : Intuitive entrepreneurship

Flow to Grow ondersteunt intuïtief ondernemerschap d.m.v. coaching, workshops en retraites in het buitenland.

Sofie-Anne Heyse begeleidt 1 op 1 opstellingen voor ondernemers en hun organisatie.

Systemische opstellingen voor business brengen zicht op de onderstroom in moeilijke situaties.

SOPHIE MARCHAL
CIO bij AXA Belgium

Sophie Marchal is industrieel ingenieur in de micro-elektronica en behaalde een MBA aan de KU Leuven. Ze begon haar carrière in 1993 bij Alcatel Space & Defense. Nadat ze eerst een tijdje in de telecommunicatiesector (KPNO & Telenet) werkte, trad ze in 2006 in dienst bij AXA Tech. Daar bekleedde ze verschillende functies en werd ze benoemd tot algemeen directrice van 2013 tot 2017. Sophie is moeder van 2 kinderen en is momenteel director of Domain Core Insurance bij AXA Belgium.

SOPHIE ROHONYI
Lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers

Sophie Rohonyi is juriste van opleiding en begon haar loopbaan bij het Centre d'Action Laïque, waar ze zich specialiseerde in genderkwesties. Ze werd vervolgens parlementair medewerkster van Olivier Maingain in het federaal parlement. Sinds de verkiezingen van 26 mei 2019 zetelt Sophie Rohonyi als volksvertegenwoordiger. Sophie Rohonyi komt oorspronkelijk uit Hongarije en is bijzonder gevoelig voor de strijd tegen extremen, waarvan vrouwen altijd het eerste doelwit zijn.

STEPHAN SALBERTER
CEO van Kersel

Stephan Salberter heeft 20 jaar ervaring achter de rug in de Belgische en internationale financiële sector. Tijdens zijn loopbaan stond hij aan het hoofd van de afdelingen communicatie, marketing en sustainability van Fortis, Deutsche Bank, ABN Amro en ING. In 2017 richtte hij Kersel op, een "brand revealer studio" waarvan hij CEO is. Datzelfde jaar werd hij Managing Director van de School 19. Bovendien zet Stephan zich in voor heel wat vrijwilligerswerk

STEPHANIE LANGEROCK
Belgisch commissaris bij de Internationale Walvisvaartcommissie en de Commissie voor de Instandhouding van de Mariene Fauna en Flora van Antarctica

Stéphanie Langerock is een wereldburger met een sterk gevoel voor eerlijkheid en sociale rechtvaardigheid die zich toewijdt aan het behoud van de oceanen. Deze waarden sturen haar zowel in haar privé- als professionele leven.

Sinds 2015 is ze Belgisch commissaris voor de Internationale Walvisvaartcommissie en de Commissie voor de Instandhouding van de Mariene Fauna en Flora van Antarctica. Daarnaast heeft Stephanie zich aangemeld voor Homeward Bound, een innovatief wereldwijd initiatief voor leiderschap met als doel om de impact van vrouwen te vergroten op de besluitvorming die onze planeet vormgeeft. In deze context ondernam ze een reis van drie weken naar Antarctica, waarbij de nadruk lag op female leadership.

STEPHANIE VELGHE
Gecertificeerde NLP Practitioner (Neuro Linguïstisch Programmeren) & Eigenaar bij Just Consult sprl

Stéphanie is een avontuurlijke onderneemster die vooruitgang heeft geboekt door moeilijkheden te overwinnen en bij elke stap vorderingen te maken.
Ze kende een erg klassieke start met haar diploma beheer en boekhouden en een 10-jarige loopbaan als bediende in bedrijven. Aangezien menselijke relaties haar drijvende kracht zijn, besloot ze haar eigen bedrijf op te starten als headhunter in de financiële sector. Zo ontwikkelde ze een voorliefde voor de vrijheid om haar tijd en haar werk te organiseren zoals ze zelf wil. Ze wilde dan ook zelfstandige blijven en maakte gebruik van haar analytische en relationele geest om haar eigen bedrijf uit te bouwen. Nu staat ze al 10 jaar ten dienste van haar klanten en helpt ze ondernemers bij het goede beheer van hun bedrijf. Hun succes voedt haar enthousiasme. Haar zin om dingen te ontdekken en interesse in de mens leidden haar tot de NLP-methodiek (neurolinguïstisch programmeren). Daarnaast spoorden haar natuurlijke spontaniteit, humor en creativiteit haar ook aan om de wereld van de improvisatie te verkennen. Haar klassieke traject als accountant werd zo een tikje origineler, maar met behoud van haar professionaliteit waarmee ze haar reputatie heeft opgebouwd.

In haar workshops ziet ze zichzelf als een trigger, een van haar klanten noemde haar zelfs Japie Krekel. Ze past haar talenten nu toe om iedereen te helpen zichzelf bevrijden via humor om zo harmonie te bereiken...

SUYIN AERTS
Multilingual Moderator/Presenter/MC (TV & Stage) & Female Entrepreneur (X-Treme Creations)

Na een carrière als professionele balletdanseres, een baan als actrice en presentatrice voor de Belgische televisie en enkele jaren in de mode-industrie, besloot Suyin Aerts haar atypische carrière verder te zetten door in het bedrijf te stappen opgericht door haar partner.

Suyin: "X-treme Creations is uw partner voor het ontwerpen, produceren en realiseren van uw visuele marketingmateriaal voor meerdere types van projecten. In onze branche zijn er geen grenzen aan onze verbeelding en kleine beperkingen aan onze producten. We kunnen de verbeelding van onze klanten realiseren! "

In 2012 ontving ze de Talent Award van Vrouwen in Marketing en Communicatie.

In 2016 won ze de prijs van netwerker van het jaar in België.

Ze combineert haar professionele leven als vrouwelijke ondernemer met een freelance carrière als meertalige presentatrice en journaliste voor televisie (Kanaal Z / Canal Z) en moderator van evenementen.

In 2019 levert dit haar de Wintrade Award for Women in The Media-Londen op (sponsored by Microsoft)

 

Met een Masterdiploma in Industrial Business Policy, verschillende marketingopleidingen en een graad in Internationale Handel bij de Internationale Kamer van Koophandel, blijft Suyin vastbesloten om haar visie en kennis te blijven verbreden, verder te groeien en creatief en innovatief te blijven in haar ondernemerschap.

 

Haar typische managementstijl staat voor intrapreneurship binnen haar teams.

Ze vindt het heerlijk om anderen te helpen om hun eigen talenten te ontplooien, zowel persoonlijk als professioneel. Ze is ervan overtuigd dat netwerken deel uitmaakt van het ondernemerschapspel.

SYLVIE JANSSENS
Begeleiding van digitale ontwikkeling van freelancers, handelaren en bedrijven.
TATIANA HENDRIX
Professionele coach, consultant en trainer

Tatiana Hendrix behaalde een diploma economie (UCL) en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de banksector op zak, waar ze als kaderlid werkte. Ze is ook gecertificeerd door de International Coaching Federation en gecertificeerd MBTI- en DISC-trainer.

Sinds 2009 ondersteunt ze individuen en teams in hun veranderingsproces via coaching, training en consulting. Tatiana is gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van getalenteerde professionals en heeft een passie voor loopbaanbegeleiding voor vrouwen.

THIERRY GEERTS
Country Director bij Google België & Digitalis Auteur

Met een diploma handelsingenieur van Solvay op zak begon Thierry Geerts zijn carrière als auditor bij Coopers & Lybrand. Hij is gepassioneerd door de media, online marketing en innovatie en bekleedde managementfuncties bij verschillende bedrijven zoals Corelio, Nostalgie, VAR, Clickx en Passe-Partout. Sinds 2011 is Thierry Geerts Country Director bij Google België.

TSIKY RALISOA
Color Analyst 12Tones Sci arts

VROUWEN KOMEN NAAR MIJ WANNEER
ze hun plaats willen vinden en op zoek zijn naar zichzelf.
Vrouwen komen naar me toe wanneer ze niet langer tevreden zijn met de reflectie die ze in de spiegel zien.
Vrouwen komen naar me toe wanneer ze zich mooi, charismatisch en goed in hun vel willen voelen.
Ik ben een onthulster van schoonheid.
Je hebt als vrouw een droom waar te maken. Het is mijn taak om licht te werpen op de keuze van je kledingstijl, zodat je de mensen aantrekt die jouw talent nodig hebben.
Mijn naam is Tsiky, ik ben gecertificeerd als Sci arts 12-Tones kleuranalist door Christine Scamans in Canada.
Stellagraphy zag het licht dankzij mijn passie voor schoonheid, kleur en het mysterie van het menselijke gedrag.

VALERIE CLAEYS
Bemiddelaarster en coach bij Ose ta vie

Na haar studies handelswetenschappen begon Valérie Claeys haar loopbaan als international marketing consultant bij L'Oréal. Nadat ze tien jaar in het buitenland werkte in Parijs, Londen en New York, keerde Valérie terug naar België om als ondernemer van start te gaan. Ze begon met de oprichting van Vitao, een kmo die actief is op het gebied van welzijn. Na enkele veranderingen wenste ze zich meer toe te leggen op het beheer van menselijke relaties. Vandaag begeleidt Valérie koppels die moeilijkheden ondervinden en vrouwen die een overgangsperiode meemaken. Haar ervaring op vlak van relaties tussen mensen stelt haar in staat deze vrouwen te helpen zich volledig te ontplooien.

VEA WAROUX
Talent Acquisition Specialist l People, Technology & Future of Work

Psycholoog in organisatie, Véa Waroux werkt al meer dan 10 jaar in de sector Human
Resources. In de loop van haar carrière (voornamelijk HRM) specialiseerde ze zich als
Talent Acquisition. Eenvoudig genoeg: Digitaal beïnvloedt zijn baan (hoe hij naar talent
kan zoeken) maar ook kandidaten (Hoe kan ik me zichtbaar maken om te werven). Ze
specialiseerde zich in loopbaanmanagement en het zoeken naar een baan (Coach) door
sociale netwerken te integreren, zodat het een hefboom wordt voor de kandidaat en
geen rem. Daarnaast is ze gespecialiseerd in interim-management en treedt ze op als
wervingsdeskundige in het kader van fondsenwerving bij startups en scale-ups Biotech en engineering.

VINCENT PITTARD
Medeoprichter van REPUTATION 365, LinkedIn-trainer

Vincent is jurist van opleiding en lanceerde zich al snel als ondernemer in de sector van de web development en de digitale communicatie. In 2014 richtte hij het agentschap REPUTATION 365 op om de e-reputatie van zaakvoerders en hun organisaties te versterken en te verdedigen. Hij vertrekt vanuit het principe dat je reputatie op het internet niet rechtgezet, maar opgebouwd moet worden. Vincent geeft les in Brussel en Genève rond het thema van de digitale identiteit. Hij is ook coauteur van een boek over de e-reputatie.

VIVIANE TEITELBAUM
Brussels Parlementslid

Bovenop haar diploma journalistiek en sociale communicatie behaalde Viviane Teitelbaum ook een masterdiploma internationale betrekkingen. Ze maakte carrière in de politiek als lid van de Mouvement Réformateur. Naast haar leven als politica richtte Viviane in 2018 het Observatoire francophone des violences faites aux femmes op, waarvan ze voorzitster is. In datzelfde jaar kreeg ze de titel "Vredesvrouw" van de Senaat. Viviane schreef bovendien verschillende gepubliceerde boeken, waarin ze haar visie op feminisme toelicht.

WIVINA BRIERS
Founder X² - genderequivalent network organization

Wivina Briers, geboren op 22 mei 1961. 2 dochters; Michelle 30 en Fréderique 29. 3 kleinkinderen: Charlotte, Julie en August.

Bachelor Toerisme.

Na een periode in de toeristische sector, een paar jaar gewerkt voor Barclays Bank.

Zelfstandig geworden in 1991. Communicatie en eventbureau. In 1994 een uitgeverij opgestart Riant Wonen. Verkocht in 2008. Zelfstandig freelancer gebleven en functies bekleed als commercieel manager voor Boek.be (organisator Boekenbeurs 2010 -2015) en daarna Marketing Consultant voor vastgoedmakelaar (Immo Point 2015 -2017).

Founder van X² in 2018 op 57 jaar nog aan een nieuwe uitdaging begonnen.

X² is een uniek business concept voor mannen en vrouwen, waarbij de  kracht uitgaat van de vrouwen. Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat ondernemingen winnen door in te zetten op empathisch ondernemerschap, een typische vrouwelijke eigenschap. Omdat de juiste vrouw of man op de juiste plek een beter uitgangspunt is dan opgelegde quota. Omdat vrouwen naar buiten moeten treden met hun talenten en hun plaats moeten opeisen binnen bedrijven. Als ondernemer, manager, ambassadeur. X Kwadraat wil met het gelijknamig magazine deze vrouwen een platform bieden, waar zij gesteund worden door een sterke vrouwelijke én mannelijke achterban.

In het magazine geven wij het woord aan de dames vanuit hun carrière ervaring en aan de heren om hun verhaal te vertellen van hoe ze ouderschap combineren met hun carrière.

X² werkt op dit moment aan een erkend Europees Certificaat dat gendergelijkwaardig ondernemen ondersteunt. We maken bewust gebruik van gendergelijkwaardig en niet gendergelijk. Mannen en vrouwen zijn wel degelijk gelijkwaardig, maar anders in hun aanpak en het is net die diversiteit die leidt tot positieve resultaten. Wij willen een facilitator zijn in de communicaties tussen beide genders.

 

YASMIN DEWILDE
Coach | Trainer | Keynote Speaker @WeAreLions

Yasmin Dewilde

Owner, Keynote Speaker & Coach bij WeAreLions

WeAreLions draait om de leeuwenkracht die we allemaal bezitten. Het draait om een leefwijze vol trots, kracht en moed. Trots zijn op wie je bent, de kracht vinden om te je eigen pad te kiezen en de moed hebben om je hieraan te committeren.

Met onze coaching, seminars en reizen ontdek je de leeuw in jezelf en vind je de kracht en energie om je doelen na te jagen. We coachen je naar het leven waar je altijd al van gedroomd hebt.

YULIA STARK

Yulia is de oprichtster van de FAB Academy (Femininity And Business) en heeft intussen al duizenden vrouwen geholpen om hun bedrijf op te starten vanuit hun passie.
Ze is schrijfster en internationaal gastspreekster over de hele wereld: van New Delhi over de Verenigde Staten tot Londen en over heel Europa.
Yulia is bestuurslid van de internationale businessconferentie WinTrade London die bedrijfsleiders van over de hele wereld samenbrengt en wereldwijd een positieve impact wil teweegbrengen.
Ze werkt samen met bekende merken zoals Google, Microsoft, Facebook, Deloitte, Cargill en vele anderen.

Ze is gepassioneerd door neurowetenschap, mindfulness, reizen en ondernemerschap. Dat is de reden waarom haar zakenuitjes op het paradijs Bali een impact hebben als geen enkel ander programma.
Door samen te werken met Yulia en haar team bereik je de duidelijkheid, de strategie en het globale succes die je nastreeft.

YVOIRE DE ROSEN
Journaliste, tv-presentatrice, Public Relations Officer bij Ethno Tendance Fashion Week

Yvoire de Rosen behaalde een diploma antropologe en sociologe en staat bij het Belgische publiek bekend als weervrouw op het kanaal BX1. Naast haar werk voor de televisie is ze ook professor in de communicatie en presentatrice op evenementen. Als voorvechtster van de rechten voor mensen van Afrikaanse afkomst bestudeert Yvoire de kwesties van culturele toe-eigening, de vertegenwoordiging van vrouwen met Afrikaanse roots en de achterliggende identiteitsproblemen. In deze context richtte ze onlangs Mwanamke op, het eerste Belgische Afro-feministische collectief.

ZEHRA SAYIN
CEO van Special Olympics Belgium

Zehra Sayin behaalde een diploma marketing aan de EPHEC en is gespecialiseerd in intercultureel management en overtuigingspsychologie. Ze zette een veelbelovende carrière in de privésector opzij om zich in te zetten voor de non-profitsector. Ze werd vervolgens benoemd tot CEO van Special Olympics Belgium, een vzw die de sociale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking via sport bevordert. Zehra wil niet alleen het voortbestaan van de vzw verzekeren, maar wil ook taboes doorbreken en een wereld creëren waarin iedereen zijn plaats heeft. Daarnaast zet ze zich in voor de oprichting van een weeshuis in Afrika.

Zehra werd genoemd als één van de vijf Superwomen in Belgium door MediaMarketing.