Jessica Biel geeft de beste seksuele voorlichting ooit

Gepubliceerd op 4 Oktober 2015 door Britt Valkenborghs
Jessica Biel geeft de beste seksuele voorlichting ooit

voorlichting
Wie wel eens terugdenkt aan de seksuele voorlichting op school, moet waarschijnlijk weer smalend lachen met de meestal gênante manieren waarop leerkrachten iets probeerden duidelijk te maken. Actrice Jessica Biel besloot dat dit beter kon. Samen met de non-profit organisatie WomanCare Global bundelt ze de krachten samen en komt ze met een spitsvondige reeks aan 'sex ed' filmpjes. 

Biel kwam met het idee op de proppen toen ze net voor haar zwangerschap tot de conclusie kwam dat ze zelf haar eigen lichaam toch niet zo goed kende. Zo vroeg ze zich bijvoorbeeld af hoe lang het zou duren voor ze zwanger kon worden, nadat ze jaren de pil nam. Daarom gaat de 33-jarige actrice nu samenwerken met de Amerikaanse organisatie WomanCare Global om via video's vrouwen seksuele gezondheidskwesties te leren kennen en beter te doen begrijpen.

Ook van de partij? Actrices Joy Bryant en Whitney Cummings, het olijke trio behandelt een uiteenlopende reeks aan onderwerpen, van puberteit tot aan gezinsplanning, maar doet dat steeds met een knipoog. Het doel is om zo jonge meisjes aan te sporen om te praten over vrouwenlichamen, seks en anticonceptie.

De video's zijn, ondanks hun komische aard en korte duur, best wel leerrijk. Bovendien gaan ze geen enkel onderwerp uit de weg. Kortom: méér van dat Jessica Biel!

De volledige reeks vind je hier.