Belgian Backstage: Haider Ackermann

Geüpdatet op 3 November 2015 door Isabelle Vander Heyde
Belgian Backstage: Haider Ackermann

Schermafbeelding 2015-10-03 om 21.14.07

Paris Fashion Week mag dan wel in Frankrijk plaatsvinden, de Belgen zijn er uitstekend vertegenwoordigd. Traditioneel showen onze landgenoten hun kunnen aan het begin van de modeweek, goed voor tot in de nok gevulde zalen en hysterische lof. Maar wie zijn zij eigenlijk? Wij hangen backstage rond en laten je kennismaken met de Belgische sterontwerpers.

Wie? Haider Ackermann.

Bio? De designer heet Colombiaanse roots, maar leerde de kneepjes van het modevak wel in België aan de Antwerpse Modeacademie. Hij begon er zijn studies in 1994 en liep vier jaar later reeds stage voor John Galliano. Volgden jobs voor onder andere Bernhard Willhelm, Patrick Van Ommeslaeghe en Mayerline, waarna hij in 2002 zijn eigen modehuis uit de grond stampte. Sindsdien rijgt hij de succesvolle collecties aaneen en kreeg hij de job van creatief directeur bij huizen als Dior en Martin Margiela aangeboden. Karl Lagerfeld zou zelfs gefluisterd hebben dat hij in Ackermann een volwaardige opvolger als hoofd designer bij Chanel ziet...

Gekend om? Ackermann wordt vaak vergeleken met Yves Saint Laurent. Hij speelt graag met codes en staat bekend om zijn dynamische, doch simpele silhouetten en bewerkte materialen.

(Video by Saverice, met dank aan Canon en M.A.C. Cosmetics)