Tom Ford breekt catwalktraditie met Lady Gaga

Gepubliceerd op 3 Oktober 2015 door Christin Ho
Tom Ford breekt catwalktraditie met Lady Gaga
ladygaga
Foto: Lady Gaga voor Tom Ford SS 2016

Don't go with the flow! Tom Ford pakt het ook deze keer weer anders aan. Geen catwalk, geen front row met sterren, wel een verrassend filmpje van zijn nieuwe collectie met Lady Gaga.

De je m'en fou-mentaliteit van Tom Ford bereikt een hoogtepunt. Dat de Amerikaanse ontwerper het niet zo nauw neemt met de moderegels wisten we al langer. In februari besliste hij om zijn nieuwe herfstcollectie te tonen in Los Angeles in plaats van in Londen. Ook dit jaar was hij niet te bespeuren tijdens de Londense modeweek, wat leidde tot speculaties over plannen om zijn nieuwe collectie op een andere manier in de kijker te zetten.

En dat doet hij met Lady Gaga, vrouw van het jaar volgens Billboard.

"In plaats van een catwalkshow, wou ik iets nieuws uitproberen. Ik wou mijn collectie op een filmachtige manier presenteren," legt Ford uit aan Women's Wear Daily. Een nieuwe versie van Soul Train werd door de legendarische componist Nile Rodgers ineen gestoken met vocals van Lady Gaga. De regie was in handen van Nick Knight van SHOWstudio, een interactieve website over mode.

"Het was leuk om dit  te doen. Ik denk dat het filmpje de essentie van de collectie perfect in beeld brengt op een manier dat het nooit zou getoond kunnen worden in een traditioneel statisch filmpje van een modeshow," zegt Tom Ford.