Watch. Lena Dunham interviewt Hillary Clinton

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Watch. Lena Dunham interviewt Hillary Clinton
lenadunham1
Foto: Lena Dunham

Lena Dunham en Hillary Clinton zijn dikke buddies! De Girls bedenker zat samen met de presidentskandidate om te praten over een onderwerp dat alle vrouwen (en ook mannen) zou moeten bezighouden: feminisme. 

Actrice, producer en auteur Lena Dunham zit niet stil. Naast het schrijven van de Amerikaanse serie Girls en haar boek Not That Kind of Girl, stuurt Dunham tegenwoordig ook Lenny Letter de wereld in. Niet om haar beauty routine of sekstips te delen met haar fans, maar wel "een nieuwsbrief om ons te entertainen en te informeren en op te komen voor vrouwen. Dit betekent abortus legaal houden, anticonceptie belangrijk blijven vinden en de juiste personen verkiezen om te regeren".

Voor haar eerste nieuwsbrief strikte Dunham een klepper van formaat. Bekend als de echtgenote van een voormalig Amerikaans president, maar nog bekender als voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen en mannen: Hillary Clinton.

Een interview over over haar privéleven, interesses en emancipatoire uitspattingen. "Ik ben absoluut voor het feminisme. Ik ben verbaasd wanneer vrouwen van verschillende generaties, maar vooral jongere meisjes zichzelf geen feminist noemen terwijl ze wel geloven in gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Een feminist is iemand díe gelooft in een gelijke behandeling van beide geslachten," zegt Hillary.

En om nogmaals een aloude misvatting te doorbreken: "Feministen haten geen mannen." - dixit Hillary Clinton

Lees het volledige interview met Hillary Clinton hier.