ELLEworkout: Kom helemaal tot rust

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
ELLEworkout: Kom helemaal tot rust
hoofdafbeelding01
Foto: Vincent Van Reusel

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Kom volledig tot rust.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Paripurna Navasana: De pose om volledig tot rust te komen 

Mounira: "Yoga zorgt voor innerlijke rust. Deze pose navigeert je door het leven. Ben je je bewust van je levensstijl of steek je je kop in het zand?"

01
Foto: Vincent Van Reusel

Stap 1
Ga op de grond zitten. Buig je knieën. Hou je dijen vast met beide handen onder je knieholtes. Adem diep in.

Stap 2
Leun achterover en steun op je zitvlak.

Stap 3
Adem uit, strek je benen en armen en laat je schouders zachtjes naar beneden vallen. Vergeet niet je voeten te plooien en je tenen te spreiden.

Stap 4
Blijf in deze pose zitten voor 30 à 60 seconden.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook