Belgian Backstage: AF Vandevorst

Geüpdatet op 3 November 2015 door Isabelle Vander Heyde
Belgian Backstage: AF Vandevorst

AF Vandevorst

Paris Fashion Week mag dan wel in Frankrijk plaatsvinden, de Belgen zijn er uitstekend vertegenwoordigd. Traditioneel showen onze landgenoten hun kunnen aan het begin van de modeweek, goed voor tot in de nok gevulde zalen en hysterische lof. Maar wie zijn zij eigenlijk? Wij hangen backstage rond en laten je kennismaken met de Belgische sterontwerpers.

Wie? AF Vandevorst, het label van Filip Arikcx en An Vandevorst.

Bio? Filip Arikcx en An Vandevorst leerden elkaar in 1987 kennen tijdens hun studies aan de Antwerpse Modeacademie. Ze lanceerden 10 jaar later, na afzonderlijke jobs bij onder andere Dries Van Noten en Dirk Bikkembergs, hun gezamenlijke modehuis. Sindsdien is AF Vandevorst, herkenbaar aan het kruislogo, een vaste waarde in het Belgische modelandschap.

Gekend om? Hun gezamenlijke passie voor uniformen. Verpleegsters, militairen en andere in keurslijf gestoken inspiratiebronnen zijn nooit veraf.

Leuk voor wie van strakke, conceptuele en razend sexy looks houdt.

Niet voor wie van zachte vrouwelijkheid en felle kleuren houdt.

S/S16? Vorig seizoen stuntte het duo door haar pikzwarte collectie live tijdens het defilé sneeuwwit te laten spuiten, ook deze keer stelde het show gehalte niet teleur. De modellen reden binnen op gitzwarte motors en showden looks die op motorbendes en Japan waren geïnspireerd.

(Video by Saverice, met dank aan Canon en M.A.C Cosmetics)