Modellen dragen elkaar bij Rick Owens

Gepubliceerd op 2 Oktober 2015 door ELLE België
Modellen dragen elkaar bij Rick Owens

rickowens

Als er op dit moment één ontwerper is die het element ‘show’ in ‘modeshow’ bijzonder ernstig neemt, dan is het wel Rick Owens. De Amerikaanse “godfather of brutal chic” liet donderdag namelijk zijn modellen over de Parijse catwalks schrijden gekleed in… elkaar.

Volgens Owens dragen we het komende voorjaar allemaal schaars geklede modellen als menselijke rugzak of als een overmaatse baby in een draagzak. Comfortabel leek het alvast niet. Spectaculair, dat wel.
Eerder sloeg de ontwerper de ietwat preutsere modeliefhebbers met verbazing toen hij in zijn mannencollectie een reeks outfits opvoerde die weinig aan de verbeelding overlieten – of zoals een modeblogger het vrij direct stelde: het was af en toe simpelweg “dick on display”.

Owens wil echter meer dan louter shocken of Twitter tilt doen slaan. De designer stuurt met zijn laatste collectie een sterke boodschap de wereld in, en claimt dat het vooral gaat over “het opvoeden van vrouwen, vrouwen die ‘vrouw’ worden, en vrouwen die vrouwen ondersteunen”. Vooral dat laatste lijkt Owens vrij letterlijk te nemen.

Wij zijn alvast niet meteen van plan om een creatie van Owen aan te schaffen… Misschien eerst eens oefenen met een proper gewassen vriendin…(AV)