De kracht van make-up: Jenny helpt kankerpatiënten

Geüpdatet op 11 June 2019 door Laure Vandendaele
De kracht van make-up: Jenny helpt kankerpatiëntenfoto: Eva Vlonk
foto: Eva Vlonk
foto: Eva Vlonk

De impact van een wenkbrauwpotlood of een lippenstift reikt soms verder dan je zou denken. In deze reeks gaan we op zoek naar mensen die op een andere Manier Met make-up of beauty bezig zijn.

DEEL 1 - Jenny Claes, schoonheidsspecialiste bij Look Good, Feel Better, organiseert workshops voor huidverzorging en make-up bij kankerpatienten. “Wat ik doe, heeft in de verste verte niets te maken met de glamoureuze looks van op de catwalk.”

‘Maquillage, c’est camouflage’, zong Els Pynoo met hese stem tijdens de hoogdagen van Vive la Fete. Een songtitel met een waarheidsgetrouwe boodschap waar we als liefhebber van alles wat in een make-upkoffer thuishoort, toch graag enkele kanttekeningen bij plaatsen. Onder dat laagje slim aangebrachte concealer, toefje rouge op de appeltjes van de wangen of subtiel ingekleurde wenkbrauwen, schuilt immers een kracht die niet altijd geassocieerd wordt met het doorgaans oppervlakkige of glamoureuze imago van make-up.

Dat bevestigt ook Jenny Claes (60), schoonheidsspecialiste en stuwende kracht achter de Look Good, Feel Better-workshops in Vlaanderen. Tijdens deze door Estée Lauder ondersteunde lessen helpt ze kankerpatiënten uit hun isolement door hen opnieuw het broodnodige zelfvertrouwen te geven met behulp van huidverzorging en make-up. “Iedereen wil er goed uitzien, ook als je erg ziek bent.”

Klik op deze link voor het volledige artikel

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het septembernummer van ELLE België