Hoe blijf je vrienden met je ex: een handleiding

Gepubliceerd op 25 September 2015 door Britt Valkenborghs
Hoe blijf je vrienden met je ex: een handleiding
ex
Matthew McConaughey in Ghosts of Girlfriends Past


Probleemloos vrienden blijven met je ex? Een utopie? Nee hoor, het is best mogelijk! Zeker als je de volgende tips nauwlettend volgt. 

 1. Motivatie?
  De eerste en veruit belangrijkste pijler om vrienden te blijven met je ex: dat is de juiste motivatie. Wil je vrienden blijven omdat je dan als eerste weet wie zijn nieuwe dates zijn? Forget it! Dat verhaaltje kent onmogelijk een goed einde. Vrienden blijven omdat je alleen samen met je ex in de zetel kan hangen en ongegeneerd naar Dance Moms kan kijken... dat is daarentegen wel een mooie reden.
 2. Kalmpjes aan
  Verwacht niet dat je meteen na de breuk best friends kan blijven. Er komen heus nog wat tranen en onverwachte, opgekropte gevoelens aan te pas. Geef het wat tijd. Soms is het handig om even helemaal te breken met iemand, waarna je weer fris aan een vriendschapsband kan beginnen werken. Trouwens, de tijd die je niet meer hoeft te spenderen is time well spent aan rebounds en fijne avondjes uit met je vriendinnen.
 3. Voorstellen aan nieuwe partner, ja/nee?
  Dat hangt een beetje af van het moment waarop je deze nieuwe partner hebt leren kennen. Hebben jullie elkaar ontmoet terwijl jij en je ex nog samen waren, en was hij de reden waarom jullie uit elkaar gegaan zijn? Dan best niet.
 4. Sex met een ex?
  Tja, waarom niet? Jullie kennen elkaar intussen door en door. Dus als jullie er alle twee zin in hebben... waarom niet? Let wel dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Seks hebben betekent niet dat er een glorieuze hereniging zit aan te komen.
 5. Vergeet jullie geschiedenis niet
  Dé truc om niet terug voor hem/haar te vallen? Vooral niet vergeten waarom jullie oorspronkelijk uit elkaar gegaan zijn.