Dagboek: Milan Fashion Week dag 2

Gepubliceerd op 25 September 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
Dagboek: Milan Fashion Week dag 2

mfw

Na regen komt zonneschijn, vandaag doen we MFW onder een stralende hemel.

- A Sea Tale, de titel van de nieuwe MaxMara collectie was niet zo ver gezocht. Op de catwalk een en al marinières, zeemansbroeken en kapiteinjasjes. Mooi en elegant, maar niet eindeloos boeiend.

-Bij Blugirl doet ontwerpster Anna Molinari aan zelfverheerlijking. Haar zomerjurken met frisse vlinderprint en eighties aandoende pakken in tafzijde (uitgevoerd in pakweg tien verschillende kleuren), pimpt ze met gouden ceinturen, armbanden en oorringen met de letters ANNA.

-Bij Fratelli Rossetti zijn de schoentjes fijn beschilderd met zomerse bloemen. De kamer in de palazzo is tot jungle omgevormd en staat vol varens, bamboo en ander exotisch groen, de vogeltjes fluiten.

-Santoni gaat voor de discosfeer en toont in een video zijn samenwerking met Purple baas Olivier Zahm. Uiteraard komt daar een blote vrouw bij kijken.

-Donderdag marktdag bij Maliparmi. Het kleurrijke Italiaanse merk laat ons zien hoe de stoffen geweven worden.

-Overdaad schaadt? Trop is te veel? Niet als het aan Miuccia Prada ligt. Haar zomerjurken bestaan uit talloze laagjes boveneen en zijn gepimpt met kleurrijke strass. Mooi? Niet echt. Interessant? Ja, dat altijd.

-Moschino dan. De uitnodiging, een gele veiligheidshelm, gaf al een en ander prijs. 'Dangerous couture ahead', 'Models Xing', 'Clothed for construction'... in een eerste passage toont hij tailleurs en jurken geïnspireerd op wegenwerken, denk fluor oranje en geel, reflecterende stroken en veiligheidskegels en verkeersborden als accessoires. Maar de carwash stond natuurlijk niet voor niks op de catwalk. Jurken als uitvergrote carwashrollen en kuisproducten als tasjes. In tegenstelling tot vorige seizoenen een collectie met echt iets om het lijf en jarenlange fans van Moschino zullen blij zijn met de vele tailleurs. Nice job, Jeremy Scott.