Insta dagboek: Milan Fashion Week dag 1

Gepubliceerd op 24 September 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
Insta dagboek: Milan Fashion Week dag 1

gucci

Met bakken valt de regen uit de lucht, maar wij zitten klaar voor de nieuwe zomermode. Een Summer of Love, zo te zien.

Onze hoogtepunten:

- Hoofdthema bij het Italiaanse Patrizia Pepe is de rode orchidee, die als print op ibiza-waardige zomerjurken en als broche op tasjes komt.

- Michele liet in zijn debuutcollectie en eerste campagnes al merken een nieuwe richting te willen ingaan. Dat zette hij vandaag extra in de verf door niet in het Gucci hoofdkwartier, maar in een expositieruimte in het noorden van de stad te defileren. In de collectie speelt hij met gelijkaardige thema's als in de huidige winterlijn: vintage/granny chic, folk, romantiek, poëzie en seventies, gepimpt met goud en glanzende borduursels.

- Ook Tommaso Aquiolano en Roberto Rimondi trekken bij Fay de folky seventies kaart en bouwen hun collectie op rond het paisleymotief. Lichte zomerjurken, in combinatie met iets stoerdere safari jasjes. De modellen dragen het haar, net als bij Gucci trouwens, nonchalant los en lopen op platte jezus sandalen.

- Maar wie kan het entertainmentgehalte van Philipp Plein evenaren? De Zwitserse ontwerper had voor zijn defilé gisterenavond enkele robots laten maken, die de modellen op de bewegende catwalk een zonnebril of tasje aanreikten. Een al even gerobotiseerde gitarist, bassist en drummer (je moet het gezien hebben om het te geloven) 'begeleidden' Courtney Love als openingsact. De collectie draagt als thema punk (hashtag Pleinpunk), denk leren perfecto's met studs, strakke broeken, diep uitgesneden zilveren jurken met Swarovski kraalbandjes op de rug. Punk zoals in de Van Dale beschreven staat.