Milan Fashion Week: waar we naar uitkijken

Geüpdatet op 22 September 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
Milan Fashion Week: waar we naar uitkijken

versace

Derde stop van het modecircus: Milano! Waar we, naast overheerlijke burrata en limoncello, naar uit kijken.

Alessandro Michele's tweede show voor Gucci

Zijn debuutcollecties, zowel voor de mannen als de vrouwen, werden afgelopen seizoen op gemengde gevoelens onthaald. Michele's modebeeld was dan ook een nogal radicale breuk met dat van voorgangster Frida Giannini. Androgyn, romantisch, poëtisch, jong naïef en wat ons betreft: geniaal. Heel benieuwd dus naar zijn tweede collectie voor het Italiaanse luxehuis.

Kim Mee Hye in Corso Como

De Brusselse Kimmy Gringoire presenteert haar nieuwe juwelencollectie in dé multibrand/concept store van Milaan: Corso Como 10. Sinds ze haar label Kim Mee Hye - haar naam in het Koreaans - oprichtte, vielen alle grote internationale multibrands voor haar conceptuele juwelen, zoals de ring en het kruisje met verborgen, gegraveerde plaatjes.

Prada

Jeremy Scott rules the world

Of toch een beetje, in Milaan in elk geval. Sinds de Amerikaanse modezot voor het Italiaanse huis Moschino ontwerpt, is zonder kleerscheuren de show binnen raken al een hele opdracht. Zelden zoveel bloggers samen gezien... Benieuwd wie Scott na Sponge Bob en Barbie dit seizoen uit de mouw schudt.

Philipp Plein: Bigger, better, faster, stronger

Grace Jones, Azealia Banks, Iggy Azalea of Rita Ora. Brandende El Camino's, een heuse onderwaterwereld of - why not - een échte roller coaster. De Zwitserse sterontwerper spaart geld noch moeite om van zijn defilés ware spektakels te maken. Like it or not, maar eerlijk, wie houdt nu niet van een beetje spektakel?

unnamed

(Illustraties: Tess De Meerleer)