Vivienne Westwood walst Britse politiek plat

Gepubliceerd op 21 September 2015 door Isabelle Vander Heyde
Vivienne Westwood walst Britse politiek plat

Vivienne Westwood

Londen davert op haar grondvesten nadat Vivienne Westwood eens te meer haar imposante stem deed horen. De ontwerpster trakteert ons elk seizoen op een goede middelvinger naar alles wat ook maar een beetje established is, deze keer nam ze de Britse regering en haar recente beslissing om fracking op eigen bodem toe te laten, op de korrel. 

Wat? Fracking is een controversiële methode om schaliegas uit de diepe ondergrond vrij te maken door scheurtjes te creëren in de grondlaag. Recent werd de praktijk goedgekeurd op 27 nieuwe locaties in het Verenigd Koninkrijk en dat kan voor velen niet door de beugel. Westwood reageerde meteen heftig en reed op vrijdag 11 september eigenhandig een tank naar de privéwoning van premier David Cameron: "haar eigen versie van een chemische aanval," zo verwoordde ze het toen. We zijn van de eigenzinnige designer een stunt of twee gewend, maar zo extreem was het nooit eerder.

Vivienne Westwood tank

Weinig verwonderlijk spuwde ze ook tijdens haar show zaterdagavond haar gal over de Britse politiek -en dat ten koste van de kleren, die we lange tijd niet eens te zien kregen. Meer zelfs: het begeleidende boekje dat showgangers normaal gezien een snelle update over inspiratie, haar, make-up enzovoort geeft, bleek deze keer een manifest tegen de politiek in het algemeen te zijn. De modellen, besmeurd met zwarte make-up, droegen borden met protestboodschappen -in een meer serieuze variant van Chanels absurde protestactie vorig jaar.

Om het toch maar even over de kleren zelf te hebben: die bewezen eens te meer dat Westwoods naast een luide stem ook een uitstekend oog voor tailoring heeft. Onze favoriete looks:

1

2

3

4

5