To do: gin drinken in Chambers of The Curious

Geüpdatet op 1 Februari 2018 door ELLE België
To do: gin drinken in Chambers of The Curious

cover5

Hendricks opent een tijdelijke gin-bar in hartje Brussel. Liefhebbers van fantasyfilms, bewonderaars van tovenarij en experts van gekke experimenten halen hier hun hartje op. Wij bezochten de avant-première van deze zogeheten « Chambers of the Curious ». Volg de gids!

Hendricks liet niets aan het toeval over. Meteen bij aankomst al, vertoef je in hogere sferen. Het decor van de bar is merkwaardig en zelfs de buitenkant van het gebouw is onheilspellend. De bar is gevestigd in een voormalige apotheek (very Harry Potter) met antieke meubels, versleten houten vloeren, krakende smalle trappen, om je maar een idee te geven. De tafels zijn met kaarsvet overgoten en klimop dreigt de muren in te palmen. De bevallige barmannen - de haren piekfijn naar achter gekamd -  zijn uitgedost in prachtige uniformen, geheel in thema. Nogmaals: niets werd aan het toeval overgelaten.

Enkele luttele seconden later - een gin-tonic in de hand – nodigt een nerveuze man ons uit: "Of we hem even willen volgen?". Hij draagt ​​een laboratoriumjas, dik brilmontuur (denk aan Doc in “Back to the Future”) en een een groot plakkaat waarop een brein staat afgeschilderd. Onze nieuwsgierigheid neemt de bovenhand en we volgen hem richting kelder…

De man legt uit dat we binnenkort zullen deelnemen aan wetenschappelijke experimenten die - als onderdeel van een geclassificeerd geheim – werden speciaal ontworpen om de geheimen van het menselijke brein te ontrafelen. Door middel van zinnenprikkelende behandelingen maak je een gedenkwaardige trip doorheen jouw grijze hersenmassa.

De kelders openbaren een viertal “kamers” waarin je (na reservatie) kunt genieten van deze bizarre behandelingen. Op het einde, schrijven de semi grappig/semi griezelige laboranten je een cocktail voor om je van je gekheid te genezen.

De « Chambers of the Curious » zijn absoluut een bezoekje waard, al is het voor de barmannen. Het concept is leuk en origineel. De cocktails zijn de hand van professionals.

Praktisch

De pop-up bar is geopend van 18 september tot 31 oktober, telkens van 18u tot 01u.
Adres: La Pharmacie Anglaise, Coudenberg 62, Brussel.

De behandelingen zijn na afspraak. Per avond zijn er 2 consultatiemomenten, inschrijven kan in groepen van vier patiënten. De eerste ronde start om 19u, de tweede om 20u30 en de derde om 22u. Vanaf 22u tot 23u zijn de behandelingen vrij toegankelijk naargelang de beschikbaarheid.

Voor meer informatie, bezoek de website: http://www.chambersofthecurious.be

#HendricksGinBE
#ChambersOfTheCurious
@hendricksgin_be

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)